World Police Summit in Dubai

Openingsceremonie: De toekomst van misdaadbestrijding

Sommige lezingen en bijeenkomsten hebben een wel heel bijzonder karakter. Zo bestaat er al enige tijd een samenwerking tussen Trendforce, de Dubai Police en Interpol op bijeenkomsten en evenementen die zij organiseren.

Dit jaar werd de World Police Summit georganiseerd op de Dubai Expo. Ik had de eer om tijdens de openingsceremonie van dit enorme congres vanaf het fantastische podium ruim 10.000 deelnemers toe te spreken. Ten overstaan van kabinetsleden, politiecommissarissen uit de hele wereld en Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van UAE, mocht ik mijn visie delen over de toekomst van veiligheid en de politie-organisatie van de toekomst.

Een bijzondere herinnering is het gesprek dat ik daarna had met de kroonprins. Vele leveranciers en overheidsdiensten presenteerden tijdens deze summit innovaties op het gebied van de misdaadbestrijding. Ik zag veel interessante projecten met betrekking tot zelfrijdende politieauto’s, dronetechnologie, virtual reality, data forensics en technologie voor de herkenning van mensen en objecten. We hebben tijdens de summit contacten gelegd voor samenwerkingsprojecten binnen de Dubai Police waar we binnenkort mee van start gaan.