Inspirerende lezing

De toekomst van finance

De toekomst van finance is digitaal. Algoritmes coördineren bankieren, verzekeren en investeren. Tijd voor nieuwe businessmodellen. Banken en verzekeraars veranderen door technologie. Kunstmatige intelligentie betaalt claims en verbetert de digitale klantbeleving. Daarnaast gebruiken we technologie om hackers buiten de deur te houden. We hebben nieuwe denkers en doeners nodig. Onder aanvoering van visionaire leiders vormen ze de ruggengraat van de financiële organisaties van de toekomst. Ben jij er klaar voor?

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Digitaal bankieren

In de toekomst gebruiken we digitale platforms om te lenen en te sparen. Chatbots en kunstmatige intelligentie stellen de juiste vragen, vinden de juiste antwoorden en trekken conclusies. Onze digitale financiële adviseur is altijd dichtbij en adviseert hoe we ons financiële leven kunnen inrichten. Zijn de huidige financials nog mijn aanbieder of vertrouwen we dit toe aan Google, Amazon of Apple?

Digitaal beleggen

In de vermogensbeheer-sector zijn robo-adviseurs en KI-gebaseerd beleggen de belangrijkste ontwikkelingen. Robo-investeringen vereisen weinig tot geen menselijke tussenkomst en diensten variëren van automatische balancering en belastingoptimalisatie tot langetermijn-investeringsplanning. Vermogensbeheerders maken straks steeds meer gebruik van technologie om de ervaringen van beleggers te personaliseren en hun kansen op succes te vergroten.

Digitaal verzekeren

Wat als je in 90 seconden een verzekering kon afsluiten? Of als een algoritme binnen drie minuten een claim kon goedkeuren? Digitale verzekeringen worden slimmer en indrukwekkend efficiënt. Binnenkort monitoren sensoren ons lichaam, voertuig en huis, op zoek naar risicofactoren. Drones inspecteren huizen op gebreken en data-analysetools sporen frauduleuze claims op.

The future of payments

In de toekomst betalen we met een swipe of een glimlach en op de achtergrond worden allerlei processen automatisch door bedrijfssystemen verwerkt. Ook met je zelfrijdende auto en persoonlijke wearables kun je straks afrekenen. Slimme contracten worden afgerond zodra de job is voltooid en afgemeld in de blockchain.

New Business models for the digital age

Transparant bankbeleid dwingt banken om derden toegang te geven tot onze data. Startups kunnen daarmee apps ontwikkelen waarmee je geld kunt besparen. Via digitale platforms kunnen we ook geld aan anderen lenen. Welkom in de wereld van banking-as-a-service! Personalisatie wordt naar een hoger plan getild. De financiële behoeften van consumenten en bedrijven worden in de toekomst herkend en voorspeld.

Cyber security & resilience

Banken zijn voor hackers het ideale doelwit. Met biometrische data en inloggegevens kunnen criminelen miljoenen buitmaken. Maar financials zitten ook niet stil. Ze gebruiken slimme algoritmen om onze rekeningen te beschermen. Maar doordat er steeds meer IoT-apparaten online komen, kunnen hackers systemen via steeds meer punten infiltreren. En zodra kwantumcomputers hun intrede doen hebben we niets meer aan traditionele encryptiemethodes.

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Nieuwe vaardigheden & rollen

In de toekomst moeten werknemers in de financiële sector beschikken over digitale vaardigheden en weten hoe ze technologie in hun voordeel kunnen gebruiken. Ze moeten klanten zowel persoonlijk als op afstand kunnen helpen. In een toekomst waarin banken, startups en techbedrijven strijden om klanten moet de financiële sector zijn personeelsbestand diversifiëren en duizenden softwareontwikkelaars, cyberbeveiligingsexperts en technici aantrekken.

De toekomst van leiderschap

Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

De organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Download ons gratis E-book

De toekomst van finance

De toekomst van finance

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen. Meer weten?

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!