De toekomst van finance

De toekomst van finance is digitaal. Algoritmes coördineren bankieren, verzekeren en investeren. Tijd voor nieuwe businessmodellen. Banken en verzekeraars veranderen door technologie.

Meer dan 400 merken werken graag met Richard

Wat kun je verwachten

De toekomst van finance is digitaal. Algoritmes coördineren bankieren, verzekeren en investeren. Tijd voor nieuwe businessmodellen. Banken en verzekeraars veranderen door technologie. Kunstmatige intelligentie betaalt claims en verbetert de digitale klantbeleving.

Daarnaast gebruiken we technologie om hackers buiten de deur te houden. We hebben nieuwe denkers en doeners nodig. Onder aanvoering van visionaire leiders vormen ze de ruggengraat van de financiële organisaties van de toekomst. Ben jij er klaar voor?

Ben jij geïnteresseerd in een lezing?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Onderwerpen die aan bod komen

Kunstmatige intelligentie (AI) voor finance

Kunstmatige intelligentie (AI) voor finance

AI, het kloppende hart van morgen, raakt elke finance-afdeling. Zelflerende systemen analyseren, verbinden en creëren alles dat denkbaar is. Dit biedt kansen maar veroorzaakt ook bedreigingen. Hoe bereiden we ons voor op deze technologische revolutie die vraagt om nieuwe vaardigheden en een proactieve benadering van ethiek en veiligheid?

Digitaal bankieren

Digitaal bankieren

In de toekomst gebruiken we digitale platforms om te lenen en te sparen. Chatbots en kunstmatige intelligentie stellen de juiste vragen, vinden de juiste antwoorden en trekken conclusies. Onze digitale financiële adviseur is altijd dichtbij en adviseert hoe we ons financiële leven kunnen inrichten. Zijn de huidige financials nog mijn aanbieder of vertrouwen we dit toe aan Google, Amazon of Apple?

Digitaal beleggen

Digitaal beleggen

In de vermogensbeheer-sector zijn robo-adviseurs en KI-gebaseerd beleggen de belangrijkste ontwikkelingen. Robo-investeringen vereisen weinig tot geen menselijke tussenkomst en diensten variëren van automatische balancering en belastingoptimalisatie tot langetermijn-investeringsplanning. Vermogensbeheerders maken straks steeds meer gebruik van technologie om de ervaringen van beleggers te personaliseren en hun kansen op succes te vergroten.

Digitaal verzekeren

Digitaal verzekeren

Wat als je in 90 seconden een verzekering kon afsluiten? Of als een algoritme binnen drie minuten een claim kon goedkeuren? Digitale verzekeringen worden slimmer en indrukwekkend efficiënt. Binnenkort monitoren sensoren ons lichaam, voertuig en huis, op zoek naar risicofactoren. Drones inspecteren huizen op gebreken en data-analysetools sporen frauduleuze claims op.

The future of payments

The future of payments

In de toekomst betalen we met een swipe of een glimlach en op de achtergrond worden allerlei processen automatisch door bedrijfssystemen verwerkt. Ook met je zelfrijdende auto en persoonlijke wearables kun je straks afrekenen. Slimme contracten worden afgerond zodra de job is voltooid en afgemeld in de blockchain.

New Business models for the digital age

New Business models for the digital age

Transparant bankbeleid dwingt banken om derden toegang te geven tot onze data. Startups kunnen daarmee apps ontwikkelen waarmee je geld kunt besparen. Via digitale platforms kunnen we ook geld aan anderen lenen. Welkom in de wereld van banking-as-a-service! Personalisatie wordt naar een hoger plan getild. De financiële behoeften van consumenten en bedrijven worden in de toekomst herkend en voorspeld.

Cyber security & resilience

Cyber security & resilience

Banken zijn voor hackers het ideale doelwit. Met biometrische data en inloggegevens kunnen criminelen miljoenen buitmaken. Maar financials zitten ook niet stil. Ze gebruiken slimme algoritmen om onze rekeningen te beschermen. Maar doordat er steeds meer IoT-apparaten online komen, kunnen hackers systemen via steeds meer punten infiltreren. En zodra kwantumcomputers hun intrede doen hebben we niets meer aan traditionele encryptiemethodes.

Ethiek

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Nieuwe vaardigheden & rollen

Nieuwe vaardigheden & rollen

In de toekomst moeten werknemers in de financiële sector beschikken over digitale vaardigheden en weten hoe ze technologie in hun voordeel kunnen gebruiken. Ze moeten klanten zowel persoonlijk als op afstand kunnen helpen. In een toekomst waarin banken, startups en techbedrijven strijden om klanten moet de financiële sector zijn personeelsbestand diversifiëren en duizenden softwareontwikkelaars, cyberbeveiligingsexperts en technici aantrekken.

De toekomst van leiderschap

De toekomst van leiderschap

Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

De organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.

Waarom Richard kiezen als spreker?

Inspirerende-spreker

Inspirerende keynote spreker

Al ruim 10 jaar is Richard een veelgevraagd spreker voor bekende wereldwijde organisaties en behoort hij tot de top van internationale sprekers. Daarnaast is hij oprichter van future intelligence agency, Trendforce.one

Mindset

Mindset

Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt om de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en te ontdekken.

Publicaties

Publicaties

Via zijn future intelligence blog deelt hij wekelijks nieuwe inzichten over de toekomst, inspirerende trends en laatste ontwikkelingen. Er zijn ruim 2000 artikelen en meer dan 60 boeken en e-books beschikbaar.

Optredens & Media

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 600.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van kunstmatige intelligentie & generatieve AI, robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.