Inspirerende lezing

De organisatie van de toekomst

De organisatie van morgen staat voor een grote uitdaging. Technologie en maatschappelijke ontwikkelingen versnellen de veranderingen. Waar je vroeger nog rustig kon afwachten, zijn organisaties en zelfs hele sectoren binnenkort al overbodig. Het is vaak niet de technologie, maar eerder de cultuur die veranderen zo moeilijk maakt. Er is behoefte aan een nieuwe mindset. 

Deze lezing maakt je op inspirerende wijze duidelijk hoe je een organisatie klaar kunt maken voor een toekomst van exponentiële verandering. Welke skills heb je nodig? Hoe ontwikkel je een ecosysteem? Hoe ziet inspirerend leiderschap eruit? Hoe kun je de ‘nieuwe wereld’ gebruiken om jouw organisatie naar de volgende fase te brengen? Hoe bouw je aan de organisatie van de toekomst? Deze lezing geeft je inzichten, cases, vele voorbeelden en een duidelijk stappenplan.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Een nieuwe mindset, een nieuwe cultuur

Veranderen gaat niet over technologie maar over de juiste mindset. Zoals afscheid nemen van oude gewoonten en openstaan voor nieuwe ideeën. Onzekerheid omarmen als bron voor vernieuwing. We hebben een cultuur nodig die bereid is om te veranderen en medewerkers die zich inzetten om deze verandering te realiseren. Dit vereist vrijheid, zelfstandigheid en servant management.

Nieuwe skills

Om te veranderen hebben we nieuwe skills nodig. Vakmatige skills worden vaak als zeer belangrijk gezien. Maar skills als passie, nieuwsgierigheid, flexibiliteit en buiten-de-box kunnen denken zijn onmisbaar om de organisatie naar de volgende fase te brengen. Een wendbare organisatie bestaat uit zelfstandige teamspelers die het wereldwijde netwerk als krachtbron gebruiken voor de toekomst van jouw organisatie.

Ecosysteem

We hebben te maken met grote onzekerheden en er liggen uitdagingen voor de organisatie van de toekomst. Het is dus belangrijk dat organisaties ‘hyperconnected’ zijn met de nieuwe wereld. We moeten medewerkers leren hoe ze samenwerken met externe specialisten, startups, wetenschappers en het onderwijs. De kwaliteit van het ecosysteem bepaalt of jouw organisatie zal slagen of falen.

Experimenteren

In een snel veranderende wereld is experimenteren een voorwaarde voor continuïteit. Organisaties die voortdurend ontdekken kunnen zichzelf makkelijker aanpassen aan de toekomst. De organisatie moet worden gestimuleerd om te experimenteren en te leren van fouten. Ook kunnen we ’special forces’ inschakelen die met grote snelheid nieuwe producten en diensten ontwikkelen en bestaande businessmodellen aanvullen.

Toekomstscenario’s

De snelheid waarmee de wereld verandert hebben we nog nooit meegemaakt. Onze strategie zal dus net zo snel moeten veranderen als de markt verandert. Daarnaast moeten we ons voorbereiden op een ‘imperfecte’ toekomst en een strategie ontwikkelen waarbij we de onzekerheid goed kunnen managen. En dat doen we met toekomstscenario’s. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier?

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Leiderschap van de toekomst

De organisatie van morgen heeft een unieke architectuur nodig van mensen, organisatie en cultuur en leiders die inspireren en faciliteren en leidinggeven door te luisteren, vragen te stellen en zich kwetsbaar op te stellen. Veranderen gaat niet alleen over strategie, maar ook over psychologie. Hoe motiveer je je medewerkers zodat ze de organisatie naar de volgende fase kunnen brengen?
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Download het gratis E-book

De toekomst van finance

25 Inspirerende zakelijke leiders

Om je te inspireren hebben we een e-book samengesteld met daarin 25 van de meest inspirerende businessleiders van de moderne wereld en de belangrijkste kernpunten uit hun illustere carrières. Je kunt het e-book hier gratis downloaden.

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!