Inspirerende lezing

De toekomst van retail

De toekomst van retail is ‘extreem digitaal’. Virtual reality en 3D-printers maken het mogelijk om perceptie, personalisatie en productie-ter-plekke te combineren. Intelligente systemen rekenen af en steeds meer slimme producten vinden in de toekomst autonoom hun weg naar de consument. Offline en online winkelen komen samen in een boeiende wereld van immersieve ervaringen.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

De winkel van de toekomst

Hoe ziet de winkel van de toekomst eruit? Kopen we alleen nog maar online en verdwijnen fysieke winkels volledig uit het straatbeeld? Of veranderen winkels in multifunctionele ruimtes die verschillende ervaringen bieden en slim gebruik maken van VR en AR om klanten te verleiden? Hoogstwaarschijnlijk is de winkelervaring van de toekomst een combinatie van allemaal – en meer.

Hyperpersonalisatie

Winkelen wordt steeds meer gepersonaliseerd. Denk aan VR/AR-aanbiedingen in de winkel, interactieve displays, slimme spiegels in paskamers en productinformatie die met AR tot leven komt. Slimme systemen herkennen en begroeten je bij naam en laten en laten je producten zien waarvan ze weten dat je ze leuk vindt. Vervolgens produceert een 3D-printer een perfect, op maat gemaakt product voor je, klaar terwijl je wacht.

Chatbots en hologrammen

Online krijgen we te maken met interactieve chatbots die weten wat je wel en niet leuk vindt en accurate suggesties doen. Browsen werkt steeds meer met stemopdrachten. Je kunt virtuele showrooms bezoeken, waar je dankzij VR/AR-tech alles kunt uitproberen waar je maar in geïnteresseerd bent. Hologramprototypes laten je zien hoe je product wordt vervaardigd.

Ultra-channel marketing

Marketing wordt steeds gepersonaliseerder en immersiever en bereikt potentiële klanten op innovatieve manieren. Denk daarbij aan VR, AR, interactieve displays en chatbots. Je ontvangt het juiste aanbod via een app, smart TV, e-mail of je smartwatch. ERA – emotionele responsanalyse – gebruikt EEG-technologie om je emotionele reactie op online producten of digitale reclame te meten.

De toekomst van betalen

In de toekomst betaal je met een swipe, maak je geld over met je hartslag, en bevestig je een aankoop met een glimlach of via een irisscan. Op de achtergrond worden allerlei processen automatisch door bedrijfssystemen verwerkt. Ook met je zelfrijdende auto en persoonlijke wearables kun je straks afrekenen.

Logistiek en bezorging

In de wereld van morgen bezorgen drones binnen enkele uren en als jij dat wilt zorgen 3D printers voor real-time delivery. Blockchain-gestuurde platforms geven inzicht in de herkomst van producten en de authenticiteit van luxe artikelen. Magazijnen worden steeds verder geautomatiseerd. Pakketten worden uitgerust met sensortechnologie en GPS zodat hun locatie te allen tijde bekend is.

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Nieuw rollen en vaardigheden

Het samengaan van technologie en retail verandert bestaande rollen en vaardigheden. Veel kassa- en winkelmedewerkers worden door een digitale collega vervangen. Retailers nemen mensen in dienst als merkambassadeurs, marketinganalisten en specialisten op het gebied van KI en VR/AR, social media-experts. Maar ook mensen die boeiende interactieve content ontwikkelen voor realtime digitale winkels en online winkelplatforms.

Leiderschap in de toekomst

Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is de oude ‘20ste-eeuwse’ manier van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn die traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

Organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden, monitort nieuwe ontwikkelingen voortdurend en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die van de gebaande paden af durven gaan.
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Download ons gratis E-book

De toekomst van retail

Geen enkele sector heeft de technologische ontwrichting duidelijker ervaren dan de detailhandel. De opkomst van online shoppen, de alomtegenwoordigheid van social media en de toenemende klanteisen dwingen tot verandering. De toekomst van retail kan niet anders dan technologie omarmen. Meer weten?

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!