INSPIRERENDE LEZING

De Toekomst van het Onderwijs

Talloze banen gaan verdwijnen maar er komen ook veel nieuwe voor in de plaats. Veel kinderen en studenten leren nu voor banen die over 10 jaar niet meer bestaan. Hoe bereiden we hen hierop voor? Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit?

Het onderwijs van de toekomst bepaalt hoe de wereld van morgen eruit ziet. De werknemer van de toekomst heeft nieuwe skills nodig: 21st century skills. Dus moet onderwijs hen hierop voorbereiden. Het internet maakt leren overal mogelijk. Iedereen wordt slim. Robots staan voor de klas en we beleven de tijd van de Romeinen met virtual reality. ‘Peer-to-peer’ leren met studenten uit China. Iedere dag spannend onderwijs. Ben jij de docent, onderwijzer of hoogleraar die het initiatief neemt? Jouw studenten zijn er klaar voor.

Download ons gratis e-book

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de lezing

21st-century-skills-1

’21st century skills’

In onze op kennis gebaseerde wereld worden 21st century skills steeds belangrijker. Het is niet langer voldoende om een ​​vak te leren, hard te werken en instructies op te volgen. De huidige generatie studenten moet probleemoplossend kunnen werken, wetenschappelijk onderlegd zijn, initiatief nemen, kunnen programmeren, kritisch kunnen denken, aanpassingsvermogen hebben, innovatief zijn en onderzoeksvaardigheden en creativiteit bezitten. Alleen hiermee kunnen ze in de complexe, competitieve, technologiegedreven samenleving van de toekomst overleven.
MOOC’s-700x450

MOOC’s

Massive Open Online Courses bieden open-gelicenseerd lesmateriaal en zijn gratis toegankelijk. De cursussen zijn ingericht op massale deelname en staan onder leiding van top academici. MOOC’s bieden iedereen ter wereld met toegang tot het Internet de mogelijkheid tot zelfontwikkeling. Middels discussieplatforms biedt deze vorm van studeren ook de mogelijkheid tot interactie tussen docenten en studenten. MOOC’s oefenen een belangrijke druk uit op het businessmodel van de traditionele universiteit.
One-to-many-learning

‘Peer learning’

Peer-to-peer of peer learning wordt in verschillende disciplines en contexten over de hele wereld gebruikt. Het omvat het tussen studenten onderling delen van kennis, ervaring en ideeën. Dit soort wederzijds leren kan plaatsvinden in de vorm van samenwerkingsprojecten, maatschappelijke activiteiten, discussieseminars, peerevaluatie-programma's of privéstudiegroepen. Peer-to-peer learning stimuleert organisatorische en planningsvaardigheden, het geven en ontvangen van feedback, samenwerking en verantwoordelijkheid voor het eigen leren.
Data-science

Kunstmatige intelligentie​

Machine learning algoritmes kunnen ingezet worden bij het identificeren van leemten in de onderwijsmethoden van een docent en om aan te geven wanneer studenten moeite hebben met een onderwerp. KI kan studenten ook helpen bij het aannemen van zelfregulerend leergedrag. 'Lifelong learning assistenten' in de cloud, toegankelijk via verschillende apparaten, verzamelen studentgegevens om hen beter te kunnen ondersteunen. Ze kunnen zelfs oefeningen en boeken samenstellen die aansluiten bij de individuele behoeften van de student.
Virtual-augmented-reality

Virtual & augmented reality

In het onderwijs kunnen meerdere benaderingen samenkomen om synergieën te produceren, en de ontwikkeling van VR en AR voor het onderwijs zit al in een stroomversnelling. Nu headsets en smartphones betaalbaar genoeg zijn voor grootschalig gebruik in klaslokalen, kunnen leerlingen het studiemateriaal met VR- en AR-technologie echt ‘beleven’. Ook kan de leerling informatie manipuleren, verbeteren en combineren in plaats van alleen in een boek over een onderwerp te lezen.
Student-driven-learning

‘Student-driven-learning’

Een technologie-rijk, studentgericht klaslokaal is een leeromgeving waarin elke student actief deelneemt aan zijn eigen leerervaring. Dit vereist een zekere mate van personalisatie, aangezien leerlingen niet langer de passieve ontvangers zijn van door docenten gedeelde kennis - ze zijn actieve deelnemers in elk aspect van het proces.
robotos-onderwijs

Robots

Nog niet zo heel lang geleden leek het idee van een robotdocent voor de klas nogal vergezocht. Maar dit is geen sciencefiction meer. Die toekomst is nu dichterbij dan ooit. Sterker nog, op verschillende scholen experimenteert men al volop met robots. Gecombineerd met specifieke leerplannen en verschillende soorten software kunnen robots en robotica een scala aan fascinerende nieuwe educatieve mogelijkheden bieden.
bedrijfvandetoekomst-700x450

Het bedrijf van de toekomst

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

Deze bedrijven gingen je voor

Google
Unilever
ING
Rabobank
postnl
ABN AMRO
Ahold
ziggo
Canon
KPN
Schiphol
defensie

TOPSPREKER, TRENDWATCHER EN FUTURIST

Richard van Hooijdonk

Topspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk biedt inspirerende lezingen over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen. Ruim 420.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies in binnen- en buitenland. Bekend van RTL, BNR, VARA/BNN en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit.

0
Gemiddelde Beoordeling
0
Bezoekers
0 +
Lezingen

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792

Optredens

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

Wat vonden anderen van deze lezing?

luchtmacht

Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Alexander Schnitger
Luitenant- Generaal Koninklijke Landmacht
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

Jan Struijs
Politie
Roelof-Hemmen

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen
Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio
douane

Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.

Alex Drost
Douane Belastingdienst
deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

Patrick Steemers
Partner Deloitte
stedin

99% was laaiend enthousiast en 1% zeer enthousiast :)! Je hebt wat los gemaakt binnen de club, heel goed!

Joost Gulden
Hoofd Inkoop Stedin
atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

Rob Pols
CEO Atos
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutions Heineken
matrix

Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Thanks Richard, dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.

Arjan van Dijk
Commercieel Directeur Matrix Fitness Benelux
thales

Richard heeft ons geïnspireerd en tot nadenken aangezet door zijn ‘eigen wijze’ van presenteren, Gekenmerkt door humor en interactie geeft hij mensen energie, bevordert creativiteit en zet aan tot denken in opportunities.”

Marcel Grisnigt
Vice Presiditent Thales
deltares

Een spetterende kick-off van onze “heisessie”. Met veel voorbeelden laat hij zien welke omslag nodig is om mee te gaan met de technologische ontwikkelingen. De presentatie heeft de rest van de dag veel discussies opgeleverd en ideeën voor vervolg acties.

Gerard Blom
General manager Deltares
deheus

Na afloop was iedereen laaiend enthousiast. Niet alleen door de geschetste generieke trends, maar ook door de vertaalslag die was gemaakt naar de agrarische branche en veehouderij, de markt waarin De Heus actief is.

Joost Belt
Global Director – De Heus
sigmax

Richard weet de nieuwe ontwikkelingen op bevlogen wijze te duiden en ook de impact ervan te schetsen. Onze bezoekers werden uitgedaagd en gingen geïnspireerd naar huis. Richard, bedankt voor een spannende en ‘verwonderbaarlijke’ presentatie!

Leo van den Ende
CEO Sigmax
mtt

Een geweldig verhaal, interactief, onderbouwd met vele feiten en anekdotes heeft hij ons overtuigd.

Peter Zoeteman
Managing Director, Maritime Technology
ArjoHuntleigh

Richard is zeer interessant en een echte visionair. Hij brengt de toekomst zo dichtbij, dan je hem bijna kunt voelen. We vonden het interessant waar technologie toe zal leiden en hoe het ons bedrijf en onze businessmodellen gaat veranderen.

Jan van Megen
Country manager - Arjo Huntleigh
tno

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

Henk Geveke
Managing Director TNO Defence
sweden

Richard heeft ons op zeer energiek wijze geïnspireerd over de verbijsterende toekomst van ‘value based’ gezondheidszorg op de Zweedse ambassade in Den Haag. Heel erg bedankt daarvoor!

Andreas Rentner
Zweedse ministerie van Economische Zaken
abab

Een aanrader voor iedere ondernemer die met zijn tijd mee wil gaan of beter, die zijn tijd ver vooruit wil zijn. Zeer inspirerend.

John Verhagen
Voorzitter Hoofddirectie ABAB
vpm

Richard van Hooijdonk was de perfecte inspirator om bij iedereen een open mind te creëren! Zijn enthousiasme, positiviteit en vele tastbare feiten maken hem zeer geloofwaardig.

Tessy Erns
Voorzitter VPM
draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

Rob van Veen
Commercieel directeur, Draka
X-ICT

Het enthousiasme en de inspiratie van Richard werkte zeer aanstekelijk. Er wordt nog veel nagepraat. Hij heeft ons aan het denken gezet, het was fantastisch dat hij zijn passie met ons gedeeld heeft en de toekomst dichtbij heeft gebracht!

Gerard van der Vegte
Directeur X-ICT
Zorg-van-de-Zaak

Wat een energieke en enthousiaste spreker! Al na enkele minuten lag de zaal aan zijn lippen over de ‘toekomst van de zorg’. Met name hoe hij zelf met deze ontwikkelingen omgaat, maakte veel discussie los. Het was een perfecte dagstart van ons jaarcongres voor eigen personeel.

Angeline van Dijk
Directeur - Zorg van de Zaak