De toekomst van leiderschap

De razendsnelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben grote invloed op businessmodellen, organisaties en dus op leiderschap. We hebben nieuwe leiders nodig die de opkomende onzekerheid kunnen omvormen naar succes. 

Meer dan 400 merken werken graag met Richard

Wat kun je verwachten

Leiders van de toekomst sturen organisaties vloeiend naar de wereld van morgen. Ze begrijpen dat voor grote veranderingen niet alleen een inspirerende cultuur nodig is, maar ook een diversiteit aan medewerkers met de juiste skills en mindset. Leiders van morgen voelen zich comfortabel met nieuwe technologie en sturen de organisatie op data. Ook experimenteren ze volop en stimuleren ze samenwerking met wereldwijde ecosystemen.

Ze zijn visionair, tonen lef, nemen risico’s en zorgen voor een veilige maar dynamische werkomgeving. In deze inspirerende keynote geven we interessante voorbeelden, cases en voorspellingen en bieden we mooie inzichten waarmee je de toekomst van leiderschap direct in de praktijk kunt brengen. Ben jij er klaar voor?

De versnelling van de verandering is begonnen. Nieuwe leiders geven richting, zorgen voor draagvlak en maken snelle verandering mogelijk. Ze maken hiervoor kundig gebruik van de juiste skills, organisatievorm, ecosystemen en een flinke dosis lef. Ben jij er klaar voor?

Ben jij geïnteresseerd in een lezing?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Onderwerpen die aan bod komen

Kunstmatige intelligentie (AI) voor leiderschap

Kunstmatige intelligentie (AI) voor leiderschap

AI, het kloppende hart van morgen, raakt elke organisatie. Zelflerende systemen analyseren, verbinden en creëren alles dat denkbaar is. Dit biedt kansen maar veroorzaakt ook bedreigingen. Hoe bereiden we ons voor op deze technologische revolutie die vraagt om nieuwe vaardigheden en een proactieve benadering van ethiek en veiligheid?

Toekomstbestendig team

Toekomstbestendig team

In tijden van grote veranderingen verwachten we een buitengewone inspanning van onze medewerkers. De leiders van morgen zorgen niet alleen voor een omgeving waarin talent het beste uit de verf komt, maar ook voor de juiste mindset en de rust die nodig is om te veranderen. Ze zorgen voor een echte verandercultuur die de beste garanties geeft voor de toekomst van de organisatie. Maar hoe pak je dat op een duurzame manier aan?

Generatiemanagement

Generatiemanagement

De leiders van de toekomst gaan heel soepel om met generatieverschillen op de werkvloer. Ze laten zich graag door verschillende generaties inspireren en zijn ook bereid om het leiderschap met (andere) talenten te delen. Hoe haal jij het uiterste uit verschillende generaties?

Talenten en skills

Talenten en skills

De wereld van morgen vereist medewerkers die klaar zijn voor grote uitdagingen en daarvoor over de juiste skills en mindset beschikken. Dit schaarse talent moet worden verleid door aantrekkelijke werkgevers en inspirerende leiders. Maar hoe trek je de beste talenten aan?

De kracht van ecosystemen

De kracht van ecosystemen

Grote veranderingen betekenen dat leiders met gedegen oplossingen moeten komen. En deze zijn niet altijd in de bestaande organisatie te vinden. Kennis en unieke oplossingen zijn overal in de wereld aanwezig. Leiders zullen daarom met hun teams moeten werken aan ecosystemen die kennis, snelheid, efficiency en dus nieuwe kansen opleveren. Hoe ontwikkel en manage je deze ecosystemen? En waar begin je?

Innoveren in trage organisaties

Innoveren in trage organisaties

Verandering roept vaak weerstand op. Dat is logisch, want mensen zijn eigenlijk niet gemaakt om te veranderen. Organisaties dus ook niet. Ook hebben we vaak te maken met computersystemen en regels die veranderen ingewikkeld of zelfs onmogelijk maken. En dat terwijl we nu juist moeten ‘spelen’ met de toekomst. Hoe kunnen leiders deze legacy-systemen omzeilen of hervormen? Welke methoden en ‘best practices’ kunnen meteen worden ingezet?

Inspirerend leiderschap

Inspirerend leiderschap

In tijden van grote veranderingen hebben we behoefte aan inspirerende leiders. Dit zijn leiders die de weg wijzen en anticiperen op de toekomst. Ze motiveren, inspireren vooruit en zijn goede storytellers. Dat maakt ze aantrekkelijk voor bestaande en nieuwe medewerkers. En daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het bestaansrecht en de winstgevendheid van de organisatie. Ben jij al zo’n inspirerend leider? Wat kun je doen om de skills te ontwikkelen die je daarvoor nodig hebt?

Toekomstscenario’s

Toekomstscenario’s

De toekomst komt snel dichterbij. Het duurt gemiddeld 6 jaar voordat grote ontwikkelingen zijn geïmplementeerd in organisaties. Om de toekomst nu te kunnen ontdekken is vooruitkijken dus van groot belang. “Vooruitzien is regeren”. Toekomstscenario’s geven de mogelijkheid om de opkomende onzekerheid die met verandering gepaard gaat te managen. Ze inspireren, geven richting en stellen de organisatie in staat om op de wereld van morgen te anticiperen. De leider van de toekomst is voorbereid. Jij ook?

Waarom Richard kiezen als spreker?

Inspirerende-spreker

Inspirerende keynote spreker

Al ruim 10 jaar is Richard een veelgevraagd spreker voor bekende wereldwijde organisaties en behoort hij tot de top van internationale sprekers. Daarnaast is hij oprichter van future intelligence agency, Trendforce.one

Mindset

Mindset

Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt om de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en te ontdekken.

Publicaties

Publicaties

Via zijn future intelligence blog deelt hij wekelijks nieuwe inzichten over de toekomst, inspirerende trends en laatste ontwikkelingen. Er zijn ruim 2000 artikelen en meer dan 60 boeken en e-books beschikbaar.

Optredens & Media

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 600.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van kunstmatige intelligentie & generatieve AI, robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.