Inspirerende lezing

De toekomst van leiderschap

Snelle veranderingen hebben nieuw leiderschap nodig. ‘Leadership by PowerPoint’ werkt niet meer. Ben jij de leider van de toekomst?

De razendsnelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben grote invloed op businessmodellen, organisaties en dus op leiderschap. We hebben nieuwe leiders nodig die de opkomende onzekerheid kunnen omvormen naar succes. 

Leiders van de toekomst sturen organisaties vloeiend naar de wereld van morgen. Ze begrijpen dat voor grote veranderingen niet alleen een inspirerende cultuur nodig is, maar ook een diversiteit aan medewerkers met de juiste skills en mindset. Leiders van morgen voelen zich comfortabel met nieuwe technologie en sturen de organisatie op data. Ook experimenteren ze volop en stimuleren ze samenwerking met wereldwijde ecosystemen. Ze zijn visionair, tonen lef, nemen risico’s en zorgen voor een veilige maar dynamische werkomgeving. In deze inspirerende keynote geven we interessante voorbeelden, cases en voorspellingen en bieden we mooie inzichten waarmee je de toekomst van leiderschap direct in de praktijk kunt brengen. Ben jij er klaar voor?

De versnelling van de verandering is begonnen. Nieuwe leiders geven richting, zorgen voor draagvlak en maken snelle verandering mogelijk. Ze maken hiervoor kundig gebruik van de juiste skills, organisatievorm, ecosystemen en een flinke dosis lef. Ben jij er klaar voor?

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Toekomstbestendig team

In tijden van grote veranderingen verwachten we een buitengewone inspanning van onze medewerkers. De leiders van morgen zorgen niet alleen voor een omgeving waarin talent het beste uit de verf komt, maar ook voor de juiste mindset en de rust die nodig is om te veranderen. Ze zorgen voor een echte verandercultuur die de beste garanties geeft voor de toekomst van de organisatie. Maar hoe pak je dat op een duurzame manier aan?

Generatiemanagement

De leiders van de toekomst gaan heel soepel om met generatieverschillen op de werkvloer. Ze laten zich graag door verschillende generaties inspireren en zijn ook bereid om het leiderschap met (andere) talenten te delen. Hoe haal jij het uiterste uit verschillende generaties?

Talenten en skills

De wereld van morgen vereist medewerkers die klaar zijn voor grote uitdagingen en daarvoor over de juiste skills en mindset beschikken. Dit schaarse talent moet worden verleid door aantrekkelijke werkgevers en inspirerende leiders. Maar hoe trek je de beste talenten aan?

De kracht van ecosystemen

Grote veranderingen betekenen dat leiders met gedegen oplossingen moeten komen. En deze zijn niet altijd in de bestaande organisatie te vinden. Kennis en unieke oplossingen zijn overal in de wereld aanwezig. Leiders zullen daarom met hun teams moeten werken aan ecosystemen die kennis, snelheid, efficiency en dus nieuwe kansen opleveren. Hoe ontwikkel en manage je deze ecosystemen? En waar begin je?

Innoveren in trage organisaties

Verandering roept vaak weerstand op. Dat is logisch, want mensen zijn eigenlijk niet gemaakt om te veranderen. Organisaties dus ook niet. Ook hebben we vaak te maken met computersystemen en regels die veranderen ingewikkeld of zelfs onmogelijk maken. En dat terwijl we nu juist moeten ‘spelen’ met de toekomst. Hoe kunnen leiders deze legacy-systemen omzeilen of hervormen? Welke methoden en ‘best practices’ kunnen meteen worden ingezet?

Inspirerend leiderschap

In tijden van grote veranderingen hebben we behoefte aan inspirerende leiders. Dit zijn leiders die de weg wijzen en anticiperen op de toekomst. Ze motiveren, inspireren vooruit en zijn goede storytellers. Dat maakt ze aantrekkelijk voor bestaande en nieuwe medewerkers. En daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het bestaansrecht en de winstgevendheid van de organisatie. Ben jij al zo’n inspirerend leider? Wat kun je doen om de skills te ontwikkelen die je daarvoor nodig hebt?

Toekomstscenario’s

De toekomst komt snel dichterbij. Het duurt gemiddeld 6 jaar voordat grote ontwikkelingen zijn geïmplementeerd in organisaties. Om de toekomst nu te kunnen ontdekken is vooruitkijken dus van groot belang. “Vooruitzien is regeren”. Toekomstscenario’s geven de mogelijkheid om de opkomende onzekerheid die met verandering gepaard gaat te managen. Ze inspireren, geven richting en stellen de organisatie in staat om op de wereld van morgen te anticiperen. De leider van de toekomst is voorbereid. Jij ook?

Boek deze keynote voor jouw team, organisatie en klanten.

Je ontvangt dan tevens een jaar lang updates over de toekomst van leiderschap.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTEUR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!