De toekomst van werk & HRM

Steeds meer repeterend en eenvoudig werk & HRM wordt geautomatiseerd. Dus moeten we moeten we opnieuw over onze rollen nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit?

Meer dan 400 merken werken graag met Richard

Wat kun je verwachten

Steeds meer repeterend en eenvoudig werk wordt geautomatiseerd. Dus moeten we moeten we opnieuw over onze rollen nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit?

Er ontstaan nieuwe arbeidsmodellen en we krijgen quantified workplaces waar onze prestaties precies gemeten worden en bestaande hiërarchieën ter discussie komen. 21st-century skills zijn in de toekomst onmisbaar en we gaan van vaste contracten steeds meer naar de gig economy. Dankzij VR en hologramtechnologie kunnen we met mensen uit de hele wereld remote samenwerken.

Ben jij geïnteresseerd in een lezing?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Onderwerpen die aan bod komen

Kunstmatige intelligentie (AI) voor werk & HRM

Kunstmatige intelligentie (AI) voor werk & HRM

AI, het kloppende hart van morgen, raakt elke HR-afdeling. Zelflerende systemen analyseren, verbinden en creëren alles dat denkbaar is. Dit biedt kansen maar veroorzaakt ook bedreigingen. Hoe bereiden we ons voor op deze technologische revolutie die vraagt om nieuwe vaardigheden en een proactieve benadering van ethiek en veiligheid?

Quantified workplace

Quantified workplace

Dankzij ontwikkelingen op het gebied van het IoT, sensortechnologie en het groeiende gebruik van mobiele apparaten en draagbare technologie hebben bedrijven toegang tot eindeloze hoeveelheden informatie over de activiteiten, de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Met die informatie kun je trends herkennen en maatregelen nemen die de werknemers gelukkiger, gezonder en productiever maken.

Nieuwe skills

Nieuwe skills

Om op de werkplek van de toekomst te slagen moeten we onze rollen opnieuw definiëren en nieuwe vaardigheden aanleren. En in de 21e eeuw zijn kritisch nadenken, creativiteit, communicatie, probleemoplossend vermogen en technologische kennis de belangrijkste vaardigheden die we nodig hebben. We zullen ons leven lang moeten blijven leren en hebben daarom een nieuw onderwijsmodel nodig – Learning-as-a-Service (Laas).

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Opkomende technologieën zetten de werkplek op zijn kop en maken een eind aan bestaande hiërarchieën. Het vastomlijnde kantoor van het verleden maakt plaats voor flexibele en open werkplekken. En naarmate we meer op afstand werken, worden virtuele kantoren ook steeds populairder. We hebben VR remote teams, maken gebruik van online brainstorming boards, en steeds meer mensen werken als digitale nomaden.

De toekomstige werkplek

De toekomstige werkplek

Bedrijven maken steeds meer gebruik van KI voor managementtaken, personeelswerving, sollicitatiegesprekken en training. Technologie wordt ook gebruikt om de prestaties van werknemers te quantificeren. We zien straks in toenemende mate cloud-based HR en VR/AR maken remote conferencing en training mogelijk. De manager van de toekomst is een rolmodel die mensen aanmoedigt aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.

Gig economy

Gig economy

Veranderingen op de arbeidsmarkt en de opkomst van online platforms zorgen ervoor dat steeds meer mensen per opdracht werken in plaats van in dienstverband. De gig-economy biedt de opdrachtgever toegang tot een bredere en diepere talentenpool – voor kortere of langere tijd – en de talentprovider heeft overal ter wereld kansen die het best bij zijn of haar expertise aansluiten.

De toekomst van recruitment

De toekomst van recruitment

Steeds meer bedrijven maken gebruik van verbonden, intelligente recruitment op basis van KI-beoordelingen. Dit kan de tijd die nodig is om vacatures te vervullen aanzienlijk verkorten en tot meer sociaal-economische diversiteit leiden. Deze sector maakt ook steeds meer gebruik van video-sollicitaties met gezichtsherkenning en technologie voor micro-expressieanalyse om voorspellingen te doen over hoe de kandidaat zal presteren.

Ethiek

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Toekomstig leiderschap

Toekomstig leiderschap

Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

Organisatie van de toekomst

Organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.

Waarom Richard kiezen als spreker?

Inspirerende-spreker

Inspirerende keynote spreker

Al ruim 10 jaar is Richard een veelgevraagd spreker voor bekende wereldwijde organisaties en behoort hij tot de top van internationale sprekers. Daarnaast is hij oprichter van future intelligence agency, Trendforce.one

Mindset

Mindset

Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt om de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en te ontdekken.

Publicaties

Publicaties

Via zijn future intelligence blog deelt hij wekelijks nieuwe inzichten over de toekomst, inspirerende trends en laatste ontwikkelingen. Er zijn ruim 2000 artikelen en meer dan 60 boeken en e-books beschikbaar.

Optredens & Media

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 600.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van kunstmatige intelligentie & generatieve AI, robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.