Inspirerende lezing

De toekomst van werk & HRM

Steeds meer repeterend en eenvoudig werk wordt geautomatiseerd. Dus moeten we moeten we opnieuw over onze rollen nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit? Er ontstaan nieuwe arbeidsmodellen en we krijgen quantified workplaces waar onze prestaties precies gemeten worden en bestaande hiërarchieën ter discussie komen. 21st-century skills zijn in de toekomst onmisbaar en we gaan van vaste contracten steeds meer naar de gig economy. Dankzij VR en hologramtechnologie kunnen we met mensen uit de hele wereld remote samenwerken.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Quantified workplace

Dankzij ontwikkelingen op het gebied van het IoT, sensortechnologie en het groeiende gebruik van mobiele apparaten en draagbare technologie hebben bedrijven toegang tot eindeloze hoeveelheden informatie over de activiteiten, de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Met die informatie kun je trends herkennen en maatregelen nemen die de werknemers gelukkiger, gezonder en productiever maken.

Nieuwe skills

Om op de werkplek van de toekomst te slagen moeten we onze rollen opnieuw definiëren en nieuwe vaardigheden aanleren. En in de 21e eeuw zijn kritisch nadenken, creativiteit, communicatie, probleemoplossend vermogen en technologische kennis de belangrijkste vaardigheden die we nodig hebben. We zullen ons leven lang moeten blijven leren en hebben daarom een nieuw onderwijsmodel nodig – Learning-as-a-Service (Laas).

Personeelsmanagement

Opkomende technologieën zetten de werkplek op zijn kop en maken een eind aan bestaande hiërarchieën. Het vastomlijnde kantoor van het verleden maakt plaats voor flexibele en open werkplekken. En naarmate we meer op afstand werken, worden virtuele kantoren ook steeds populairder. We hebben VR remote teams, maken gebruik van online brainstorming boards, en steeds meer mensen werken als digitale nomaden.

De toekomstige werkplek

Bedrijven maken steeds meer gebruik van KI voor managementtaken, personeelswerving, sollicitatiegesprekken en training. Technologie wordt ook gebruikt om de prestaties van werknemers te quantificeren. We zien straks in toenemende mate cloud-based HR en VR/AR maken remote conferencing en training mogelijk. De manager van de toekomst is een rolmodel die mensen aanmoedigt aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.

Gig economy

Veranderingen op de arbeidsmarkt en de opkomst van online platforms zorgen ervoor dat steeds meer mensen per opdracht werken in plaats van in dienstverband. De gig-economy biedt de opdrachtgever toegang tot een bredere en diepere talentenpool – voor kortere of langere tijd – en de talentprovider heeft overal ter wereld kansen die het best bij zijn of haar expertise aansluiten.

De toekomst van recruitment

Steeds meer bedrijven maken gebruik van verbonden, intelligente recruitment op basis van KI-beoordelingen. Dit kan de tijd die nodig is om vacatures te vervullen aanzienlijk verkorten en tot meer sociaal-economische diversiteit leiden. Deze sector maakt ook steeds meer gebruik van video-sollicitaties met gezichtsherkenning en technologie voor micro-expressieanalyse om voorspellingen te doen over hoe de kandidaat zal presteren.

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Toekomstig leiderschap

Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

Organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Download ons gratis E-book

De toekomst van werk

Moderne technologieën en de evolutie van een ‘open talenteconomie’ leiden tot ontwrichting in het bedrijfsleven. Hierdoor worden bedrijven gedwongen om na te denken over hoe ze zichzelf organiseren, hun werk beheren en plannen voor toekomstige groei. Meer weten?

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!