NIEUW!

AI revolutie

De ontwikkelingen rondom AI gaan razendsnel. De volgende stap, generatieve AI, gaat als een schokgolf door organisaties heen. Met grote gevolgen voor banen, sectoren, afdelingen, organisaties en businessmodellen. Het begon allemaal met ChatGPT en Copilot, maar wat wordt de volgende stap en hoe ga je je daarop voorbereiden? De inhoud van de lezing kun je hier bekijken.

Meer dan 400 merken werken graag met Richard

Wat kun je verwachten

Deze inspirerende lezing geeft uitleg en biedt vele aansprekende voorbeelden over AI en generatieve AI, de grote volgende stap. Generatieve AI-modellen zorgen niet alleen voor teksten, afbeeldingen en video’s. Ze veranderen ook bedrijfsonderdelen als finance, sales, HRM, facility, operations, marketing en management. Op basis van aangeleerde patronen zullen slimme en snelle algoritmen specifieke activiteiten van zo’n beetje alle sectoren veranderen.

Deze lezing geeft je de juiste kennis, inspiratie en mindset, zodat je de volgende stap in AI kunt begrijpen. De lezing wordt op maat voor jouw organisatie of evenement opgeleverd. Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen uit de lezing.

De lezing kan worden aangepast op basis van behoefte voor afdelingen van jouw organisatie of sectoren die relevant zijn.

Afdelingen

Sorry, your ID is maybe not correct (If you did not place any ID that means auto-detect does not work.). And please make sure that your selected element is developed with Swiper.

Industrieën

Sorry, your ID is maybe not correct (If you did not place any ID that means auto-detect does not work.). And please make sure that your selected element is developed with Swiper.

Ben jij geïnteresseerd in een lezing?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Onderwerpen die aan bod komen

Kunstmatige intelligentie (AI) en generatieve AI

Kunstmatige intelligentie (AI) en generatieve AI

Wat is kunstmatige intelligentie (AI) eigenlijk? En wat is generatieve AI? Wat zijn recente ontwikkelingen en grote doorbraken en welke toepassingen zien we nu? Iedereen heeft het over grote taalmodellen (LLM's). Wat zijn dat en hoe werken ze precies? Door middel van inspirerende voorbeelden laten we je zien hoe afbeeldingen, video's, deepfakes en analyses worden vormgegeven en complexe problemen worden opgelost. Het is verbluffend om te zien wat er nu al kan en onvoorstelbaar om te bedenken wat er in de toekomst mogelijk zal zijn.

Powerhouse van mogelijkheden

Powerhouse van mogelijkheden

Generatieve AI geeft ons onbegrensde mogelijkheden. Deze gamechanger is als een lerende, dromende, creërende alleskunner. Het kan produceren, vergelijken, verrijken en interacteren en neemt ons mee naar een toekomst die we ons nauwelijks kunnen voorstellen. Van onze ochtendroutines tot de manier waarop onze wereld draait - het is het geheime ingrediënt dat onze werkplekken, organisaties en economieën efficiënter maakt en zelfs ons welzijn verbetert. Dat is wat generatieve AI voor ons kan doen.

Generatieve AI voor sectoren

Generatieve AI voor sectoren

Generatieve AI zal hele sectoren volledig veranderen. We nemen je mee op reis langs deze verschillende sectoren en laten je zien hoe dit type AI tot waanzinnige innovaties leidt. Het draait allemaal om 'changing the game' en het omarmen van generatieve AI. Onderweg maak je kennis met inspirerende voorbeelden uit allerlei bedrijfstakken.

Gevolgen voor onze banen

Gevolgen voor onze banen

Generatieve AI komt als een sneltrein op de arbeidsmarkt af. Veel bestaande functies zullen veranderen of zelfs volledig verdwijnen. Maar er ontstaan ook mooie nieuwe rollen. Welke banen verdwijnen en hoe moeten organisaties hiermee omgaan? En wat betekent dit voor het onderwijs? Ben jij klaar voor de generatieve AI-banen die de komende jaren op ons afkomen?

Economie en politiek

Economie en politiek

AI heeft nu al impact op de wereldeconomie. Generatieve AI doet daar nog eens een schepje bovenop en zal de economie van morgen een enorme impuls geven. Zelfs de politieke arena kan de razendsnelle ontwikkelingen niet bijhouden. Welk plan moeten organisaties en overheden hebben om grip te krijgen op deze AI-ontwikkelingen en ze onder controle te houden?

Ethiek en veiligheid

Ethiek en veiligheid

In deze keynote bekijken we potentiële hobbels op de weg, praten we over belangrijke kwesties als ethiek en het juiste doen, en proberen we de 'wauw'- en 'oeps'-aspecten van AI tegen elkaar af te wegen. We praten over vangnetten, denken na over regulering en hebben het over hoe we AI op het rechte pad kunnen houden. Met de juiste aanpak kunnen we ervoor zorgen dat AI voor ons werkt, niet tegen ons, en kunnen we grote problemen hopelijk vermijden.

De autonome toekomst van generatieve AI

De autonome toekomst van generatieve AI

De toekomst van AI ziet er veelbelovend uit. Je kunt AI zien als een toolbox met oplossingen voor alle grote uitdagingen in de wereld - én onze persoonlijke problemen. We hebben het over AI-agenten die razendsnel overal antwoorden op kunnen vinden. Deze algoritmen putten uit enorme kennisbronnen en dat maakt ze betrouwbare adviseurs voor zowel mensen als allerlei soorten organisaties.

Hoe bereiden we ons voor?

Hoe bereiden we ons voor?

AI zal bij ons allemaal enorme veranderingen teweegbrengen. En aangezien wij mensen degenen zijn die organisaties vormen, moeten we weten hoe we met deze veranderingen om moeten gaan. Wat zijn de beste manieren om generatieve AI zo in te zetten dat we er ons voordeel mee kunnen doen? En hoe kunnen leiders hun teams stimuleren om verandering en frisse ideeën te omarmen? En welke skills hebben we nodig om de razendsnelle ontwikkelingen van generatieve AI bij te houden? Hoe ziet de AI-organisatie van de toekomst eruit?

Waarom Richard kiezen als spreker?

Inspirerende-spreker

Inspirerende keynote spreker

Al ruim 10 jaar is Richard een veelgevraagd spreker voor bekende wereldwijde organisaties en behoort hij tot de top van internationale sprekers. Daarnaast is hij oprichter van future intelligence agency, Trendforce.one

Mindset

Mindset

Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt om de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en te ontdekken.

Publicaties

Publicaties

Via zijn future intelligence blog deelt hij wekelijks nieuwe inzichten over de toekomst, inspirerende trends en laatste ontwikkelingen. Er zijn ruim 2000 artikelen en meer dan 60 boeken en e-books beschikbaar.

Optredens & Media

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 600.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van kunstmatige intelligentie & generatieve AI, robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.