NIEUW!

AI revolutie

Zet je schrap voor de volgende stap in AI. Maak kennis met de grootste AI shake-up die ooit heeft plaatsgevonden en ontdek hoe ChatGPT en de vele andere generatieve AI applicaties en modellen de wereld op zijn kop zetten. Generative AI heeft nu al grote gevolgen voor banen, sectoren en organisaties. Hoe gaan we hiermee om?

Meer dan 400 merken werken graag met Richard

Wat kun je verwachten

Zet je schrap voor de volgende stap in AI. Maak kennis met de grootste AI shake-up die ooit heeft plaatsgevonden en ontdek hoe ChatGPT en de vele andere generatieve AI applicaties en modellen de wereld op zijn kop zetten. Generative AI heeft nu al grote gevolgen voor banen, sectoren en organisaties. Hoe gaan we hiermee om?

Het is een inspirerende lezing met vele voorbeelden, voorspellingen en tips over hoe we in de toekomst van generatieve AI aan het stuur blijven. Ben jij er klaar voor?

Ben jij geïnteresseerd in een lezing?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Onderwerpen die aan bod komen

Kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie (AI)

AI, het kloppende hart van morgen, raakt elke organisatie. Zelflerende systemen analyseren, verbinden en creëren alles wat denkbaar is. Dit biedt kansen maar ook bedreigingen. Hoe bereiden we ons voor op deze technologische revolutie die vraagt om nieuwe vaardigheden en een proactieve benadering van ethiek en veiligheid?

Verbluffende magie

Verbluffende magie

Generatieve AI wordt onderdeel van alles. Van onze ochtendroutines tot de manier waarop onze wereld draait — het is het geheime ingrediënt dat onze economieën en onze werkplekken efficiënter maakt en zelfs ons welzijn verbetert. Bereid je voor op een hele andere kijk op AI, met verbluffende voorbeelden en concepten waar je zelfs nog nooit van hebt gedroomd.

Powerhouse van mogelijkheden

Powerhouse van mogelijkheden

Generatieve AI geeft ons onbegrensde mogelijkheden. Deze gamechanger is als een lerende, dromende, creërende alleskunner. Het kan vergelijken, verrijken en interacteren en neemt ons mee naar een toekomst die we ons nauwelijks kunnen voorstellen. Denk aan slimme machines die ons met onze dagelijkse taken ondersteunen, zodat wij mensen onze unieke talenten kunnen gebruiken om van onze samenleving een betere plek te maken. Dat is wat generative AI voor ons kan doen.

Het creatieve potentieel

Het creatieve potentieel

AI is grensverleggend in de wereld van creativiteit en efficiëntie — denk aan kunst, design, marketing, finance en meer. Het zet alles waarvan we dachten dat het (on)mogelijk was op zijn kop. En de opkomst van generative AI is al helemaal mindblowing. In deze keynote komen diverse voorbeelden en mogelijkheden van generative AI aan bod. Waar zal deze reis ons naartoe brengen?

Generative AI voor sectoren

Generative AI voor sectoren

Generative AI zal hele sectoren volledig opschudden. We nemen je mee op reis langs deze verschillende sectoren en laten je zien hoe dit type AI tot waanzinnige innovaties leidt. Het draait allemaal om ‘changing the game’ en het omarmen van generative AI. Onderweg maak je kennis met inspirerende voorbeelden uit allerlei bedrijfstakken.

Gevolgen voor onze banen

Gevolgen voor onze banen

Generative AI komt als een wervelwind op de arbeidsmarkt af. Veel bestaande functies zullen veranderen of zelfs volledig verdwijnen. Maar er ontstaan ook mooie nieuwe rollen. Welke banen verdwijnen en hoe moeten organisaties hiermee omgaan? En wat betekent dit voor het onderwijs? Ben jij klaar voor de gen-AI-banen die de komende jaren op ons afkomen?

Economie en politiek

Economie en politiek

AI schudt de wereldeconomie flink door elkaar. Generative AI doet daar nog eens een schepje bovenop en zal de economie van morgen een enorme impuls geven. Als gevolg van de razendsnelle ontwikkelingen kan zelfs de politieke arena het niet bijhouden. Met welk plan moeten organisaties en overheden hebben om grip te krijgen op deze AI-ontwikkelingen onder controle te houden?

Ethiek en veiligheid

Ethiek en veiligheid

In deze keynote bekijken we potentiële hobbels op de weg, praten we over belangrijke kwesties als ethiek en het juiste doen, en proberen we de 'wauw'- en 'oeps'-aspecten van AI af te wegen. We praten over vangnetten, denken na over het regulering en praten over hoe we AI op het rechte pad kunnen houden. Met de juiste aanpak kunnen we ervoor zorgen dat AI voor ons werkt, niet tegen ons, en kunnen we grote 'explosies' misschien vermijden.

De autonome toekomst van generative AI

De autonome toekomst van generative AI

De toekomst van AI ziet er waanzinnig uit. Je kunt AI zien als een toolbox met oplossingen voor alle grote uitdagingen in de wereld — én onze persoonlijke problemen. We hebben het over AI-agents die razendsnel overal antwoorden op kunnen vinden. Deze machines hebben enorme kennisbronnen waar ze uit putten, en dit maakt ze betrouwbare adviseurs voor zowel mensen als allerlei soorten organisaties.

Hoe bereiden we ons voor?

Hoe bereiden we ons voor?

AI zal bij ons allemaal enorme veranderingen teweegbrengen. En aangezien wij mensen degenen zijn die organisaties vormen, moeten we weten hoe we met deze veranderingen om moeten gaan. Wat zijn de beste manieren om generative AI zo in te zetten dat we er ons voordeel mee kunnen doen? En hoe kunnen managers hun teams stimuleren om verandering en frisse ideeën te omarmen? En welke skills hebben we nodig om de razendsnelle ontwikkelingen van generative AI bij te houden?

Waarom Richard kiezen als spreker?

Inspirerende-spreker

Inspirerende keynote spreker

Al ruim 10 jaar is Richard een veelgevraagd spreker voor bekende wereldwijde organisaties en behoort hij tot de top van internationale sprekers. Daarnaast is hij oprichter van future intelligence agency, Trendforce.one

Mindset

Mindset

Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt om de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en te ontdekken.

Publicaties

Publicaties

Via zijn future intelligence blog deelt hij wekelijks nieuwe inzichten over de toekomst, inspirerende trends en laatste ontwikkelingen. Er zijn ruim 2000 artikelen en meer dan 60 boeken en e-books beschikbaar.

Optredens & Media

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 600.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van kunstmatige intelligentie & generatieve AI, robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.

Interesse in een lezing?

Heb je interesse in een lezing voor een bijeenkomst of wil je daarover meer informatie? Vul het formulier in en Richard zo snel mogelijk contact met je opnemen. Ook kun je bellen met +31 6 41 33 00 00

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam.

Free monthly newsletter

Subscribe to our newsletter

Inspiration on-demand, no effort required