De toekomst van verpakkingsmaterialen

Avery Dennison

Avery Dennisson is marktleider in innovatieve verpakkingsmaterialen. Ze noemen zichzelf ook wel eens ‘wereldleider in materiaalkunde’. Het was leuk om weer eens met Avery Dennisson samen te werken; dit keer tijdens een internationaal webinar. Een team van productontwikkelaars en innovatiespecialisten kwam bij elkaar om na te denken over de vraag: “Wat komt er na de sticker?”

Het uitgangspunt van mijn inspiratiesessie was uiteraard ‘digital’. In de wereld van morgen zien we in slimme steden overal intelligente digitale displays. In de zelfrijdende bus, bij lokale outlets en ook in gebouwen interacteren deze met de wereld er omheen. Bovendien zijn ze verbonden met de cloud en allerlei slimme systemen, bronnen en technologieën – zoals content, object- en gezichtsherkenning, weersinformatie, omgevingsinformatie enzovoort.

En op basis daarvan zijn weer vele nieuwe digitale businessmodellen mogelijk. Uiteraard keken we nog verder naar 2050 en daarna. Ook is de organisatie van de toekomst tijdens de inspiratiesessie de revue gepasseerd en mocht ik uitgebreid stilstaan bij de kracht van ecosystemen en nieuw leiderschap. Een leuke reactie van de verantwoordelijke manager volgde een dag later: “Great job Richard! You nailed it. We houden contact.”