De toekomst van retail & marketing

Unilever

Unilever PLC is een multinationale onderneming met het hoofdkantoor in Londen. De drie voornaamste business groups van het bedrijf zijn beauty & wellbeing; nutrition, voedingsmiddelen en dranken; en homecare- en schoonmaakartikelen voor huishoudelijk gebruik. In 2020 telde het bedrijf wereldwijd 149.000 medewerkers.

De global marketingdivisie van Unilever nodigde mij uit om mijn visie te delen over marketing binnen de retailwereld van de toekomst. Ruim 100 global marketingmanagers woonden de keynote bij.

Fysieke producten krijgen digitale extensies, waardoor relaties kunnen worden opgebouwd in de virtuele wereld. Mobiel, VR/AR, synthetische media en straks ook de metaverse leveren vele mogelijkheden om de connected customer te beraken. Retail wordt ultrachannel. Retailers en merken krijgen steeds meer kanalen en dus ook meer data tot hun beschikking. Deze data is een gouden bron waarmee nu eindelijk eens goed aangesloten kan worden bij de klant van morgen.

Ook vertelde ik over de organisatie van de toekomst, skills, ethiek, experimenteren en de toekomst van leiderschap. De lezing werd afgesloten met een mooie serie vanuit global marketeers.