De toekomst van marketing

SAS Institute

SAS Institute werd in de VS opgericht voor de ontwikkeling van een softwaresuite voor databeheer, geavanceerde analyses, business intelligence, voorspellende analyses en strafrechtelijk onderzoek. SAS-analyseoplossingen zetten data om in intelligentie en inspireren klanten over de hele wereld tot gedurfde nieuwe ontdekkingen en innovaties die vooruitgang stimuleren.

SAS heeft zich ontwikkeld als een partij die belangrijke marketingsoftware levert om digitale marketingfunnels te managen. Op de sfeervolle KNBV-locatie in Zeist (de basis van het Nederlands elftal) werden alle 100 gasten voor het SAS MarTech Event ontvangen. Na de aftrap van de directeur en marketingmanager van de KNVB mocht ik mijn visie geven over de toekomst van marketing.

De marketeer van de toekomst krijgt te maken met vele nieuwe kanalen. Auto’s, kleding, keukens en zelfs het lichaam van binnen: alles kunnen we straks verbinden met het internet. Interacteren doen we mobiel, online, met VR/AR en straks ook met hologrammen – en misschien wel in de metaverse. Bovendien krijgen we te maken met de voorspellende en creative kant van AI. Ook ging het tijdens de lezing over de organisatie van de toekomst, skills en leiderschap. Met een goede discussie sloten we dit geslaagde evenement af.