De toekomst van de zorg

Microbe & CIZ

Binnen eenzelfde week verzorgde ik lezingen voor twee organisaties die beide een bijzondere plaats hebben binnen onze zorg.

Zo voerde Microbe miljoenen COVID-tests uit voor de overheid en zorgt CIZ namens de overheid voor indicatiestelling voor mensen die langdurige ziek zijn. Met ruim 1.000 medewerkers bepalen zij of mensen al dan niet financiële hulp en ondersteuning krijgen. Tijdens de presentaties mocht ik een uitgebreide visie delen over de toekomst van de zorg. Ook hier geldt dat intelligente digitale preventie het belangrijkste hoofdstuk wordt voor zorgleveranciers, maar dat de organisaties hier vaak nog niet klaar voor zijn. 

Tijdens de keynote voor de overheidsorganisatie CIZ stonden we uitgebreid stil bij hoe de organisatie kan versnellen. Zo kwam het transformatiemodel ‘Factory-Lab’ uitgebreid ter sprake en mocht ik ook toekomstscenario’s, de architectuur van ecosystemen en uiteraard de noodzaak van nieuw leiderschap en nieuwe skills delen met een leuk publiek. Beide organisaties hebben grote ambities en passie om de toekomst dichterbij te halen.