De toekomst van de zorg

Unica

De zorg verandert in snel tempo. En dat is ook nodig. De kosten voor de zorg stijgen met 8-10% per jaar en er is een groot tekort aan zorgpersoneel binnen alle zorgsectoren.

De bevolking veroudert en zal de komende decennia een aanzienlijk groter beroep doen op de zorg. Het antwoord daarop is een progressieve en snelle implementatie van e-health en preventie technologieën om ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast zijn er veel herhalende en voorspellende taken die kunnen worden overgenomen door technologie, wat veel tijd en kosten bespaart. Unica is het grootste installatiebedrijf van Nederland en is actief in de zorg, waar het complexe zorg digitaliseert. Voor deze gelegenheid nodigde Unica bestuurders van uiteenlopende zorginstellingen uit.

Ik mocht de aanwezigen bijpraten over de zorg van de toekomst en inspireren over de wijze waarop traditionele en schadelijke bestuurssystemen, ook wel legacysystemen genoemd, kunnen worden omgevormd waardoor de organisatie wendbaarder wordt. Aan het einde van de sessie waren er leuke en interessante vragen.