INSPIRERENDE LEZING

De Toekomst van Werk

Technologie verandert alle aspecten van ons werk. Werken op kantoor is niet langer de norm. Aandacht voor het digitale individu staat centraal. Zelfsturende teams en future labs nemen meer vrijheid en kennis komt overal vandaan. Ben jij al klaar voor de toekomst van werk?

Hoe bouwen we de ‘workforce’ van de toekomst? Een vaste baan is straks verleden tijd. We halen kennis en specialisten overal vandaan. Met onze 21st century skills de hele wereld rond. Robots en machines nemen het werk over dat nu door mensen wordt uitgevoerd. En zou het basisinkomen de oplossing zijn voor 40% van de beroepsbevolking? Maar hoe bouwen we nu de ‘workforce’ van de toekomst? Hoe geven we vertrouwen en vrijheid?

Download ons gratis e-book

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de lezing

Kunstmatige-intelligentie-15

De Quantified workplace

Om te begrijpen waarom de ene werknemer beter presteert dan de andere of inzicht te krijgen in hoe je een werknemer helpt efficiënter te worden, moeten bedrijven ‘voelend’ worden. Dankzij het Internet of Things, sensortechnologie en de alomtegenwoordigheid van mobiele apparaten en draagbare tech zijn onbeperkte hoeveelheden gegevens over stemming en stress nu gemakkelijk toegankelijk. Deze en andere informatie kan worden gebruikt om de sociale dynamiek en productiviteit in een bedrijf te verbeteren.
Kunstmatige-intelligentie-12

Kunstmatige intelligentie

KI evolueert in intelligente assistenten die ons helpen slimmer te werken. Dit is geen toekomstscenario, het gebeurt nu al. Slimme assistenten, algoritmen of chatbots zijn ontwikkeld om menselijke gesprekken na te bootsen en worden nu ook geïmplementeerd voor het personaliseren van leerervaringen, het beantwoorden van HR-vragen of het werven van personeel. KI wordt in ons privéleven op steeds grotere schaal gebruikt en dat wordt uiteindelijk ook op de werkvloer de gewoonste zaak van de wereld.
Robots-6

Robotisering

De vooruitgang in de robotica leidt tot de automatisering van het werk dat nu nog door fabrieksarbeiders, (heftruck)chauffeurs en machinisten gedaan wordt. Maar ook in de chirurgie, tandheelkunde en verpleegkunde worden menselijke werknemers in de toekomst steeds meer door robots vervangen. Hooggeschoolde functies als programmeur, ingenieur, onderzoeker, accountant en manager zullen uiteindelijk ook bezwijken aan de opkomst van de machines. Sterker nog, voor de minder dan hooggeschoolden zullen er in de toekomst maar weinig banen overblijven.
Blockchain-1

Blockchain

Blockchain is een digitaal grootboek, een genetwerkte database waarin je transacties vastlegt. Denk hierbij aan valuta, eigendomsbewijzen, onroerend goed, front- en backofficeprocessen, contracten en werknemersgegevens. Het registreert elke transactie van elke deelnemer van het netwerk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zodra Blockchain net zo gewoon is als het Internet, social media en e-mail, zal ook de werkplek zoals wij die nu kennen voor altijd veranderd zijn.
21st-century-skills-1

’21st century skills’

21st century skills omvatten vaardigheden als kennisconstructie, samenwerking, zelfregulering, probleemoplossing en innovatie, communicatie en het gebruik van technologie in het leerproces. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die deze vaardigheden hebben ontwikkeld de beste kansen hebben op een lucratieve loopbaan in de kenniseconomie van de toekomst. Ze zijn ook positief gecorreleerd met een hogere werkkwaliteit.
Virtuele-arbeid

Gig economy

De gig-economy is aan een opmars begonnen en er zijn verschillende redenen voor de stijging van het aantal tijdelijke banen. In dit digitale tijdperk zijn banen en locatie niet meer per se met elkaar verbonden; mensen worden steeds mobieler en we kunnen vanaf elke locatie werken. Providers kunnen kiezen uit allerlei soorten werk of kortlopende projecten en opdrachtgevers hebben een wereldwijd aanbod van professionals tot hun beschikking.
Special-forces

Management van de toekomst

De toekomst van werk vraagt ​​om een ​​nieuw type manager, iemand die de status quo uitdaagt en bereid is om de ‘best practices’ van de 20e eeuw achter zich te laten. Er komt een beweging naar een plattere hiërarchie; Millennials zijn teamspelers en beschouwen hiërarchieën als achterhaald. Ze zijn resultaatgericht en verwachten dat hun managers dat ook zijn. De managers van de toekomst bieden medewerkers mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.
bedrijfvandetoekomst-700x450

Het bedrijf van de toekomst

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

Deze bedrijven gingen je voor

Google
Unilever
ING
Rabobank
postnl
ABN AMRO
Ahold
ziggo
Canon
KPN
Schiphol
defensie

TOPSPREKER, TRENDWATCHER EN FUTURIST

Richard van Hooijdonk

Topspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk biedt inspirerende lezingen over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen. Ruim 420.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies in binnen- en buitenland. Bekend van RTL, BNR, VARA/BNN en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit.

0
Gemiddelde Beoordeling
0
Bezoekers
0 +
Lezingen

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792

Optredens

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

Wat vonden anderen van deze lezing?

luchtmacht

Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Alexander Schnitger
Luitenant- Generaal Koninklijke Landmacht
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

Jan Struijs
Politie
Roelof-Hemmen

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen
Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio
douane

Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.

Alex Drost
Douane Belastingdienst
deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

Patrick Steemers
Partner Deloitte
stedin

99% was laaiend enthousiast en 1% zeer enthousiast :)! Je hebt wat los gemaakt binnen de club, heel goed!

Joost Gulden
Hoofd Inkoop Stedin
atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

Rob Pols
CEO Atos
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutions Heineken
matrix

Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Thanks Richard, dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.

Arjan van Dijk
Commercieel Directeur Matrix Fitness Benelux
thales

Richard heeft ons geïnspireerd en tot nadenken aangezet door zijn ‘eigen wijze’ van presenteren, Gekenmerkt door humor en interactie geeft hij mensen energie, bevordert creativiteit en zet aan tot denken in opportunities.”

Marcel Grisnigt
Vice Presiditent Thales
deltares

Een spetterende kick-off van onze “heisessie”. Met veel voorbeelden laat hij zien welke omslag nodig is om mee te gaan met de technologische ontwikkelingen. De presentatie heeft de rest van de dag veel discussies opgeleverd en ideeën voor vervolg acties.

Gerard Blom
General manager Deltares
deheus

Na afloop was iedereen laaiend enthousiast. Niet alleen door de geschetste generieke trends, maar ook door de vertaalslag die was gemaakt naar de agrarische branche en veehouderij, de markt waarin De Heus actief is.

Joost Belt
Global Director – De Heus
sigmax

Richard weet de nieuwe ontwikkelingen op bevlogen wijze te duiden en ook de impact ervan te schetsen. Onze bezoekers werden uitgedaagd en gingen geïnspireerd naar huis. Richard, bedankt voor een spannende en ‘verwonderbaarlijke’ presentatie!

Leo van den Ende
CEO Sigmax
mtt

Een geweldig verhaal, interactief, onderbouwd met vele feiten en anekdotes heeft hij ons overtuigd.

Peter Zoeteman
Managing Director, Maritime Technology
ArjoHuntleigh

Richard is zeer interessant en een echte visionair. Hij brengt de toekomst zo dichtbij, dan je hem bijna kunt voelen. We vonden het interessant waar technologie toe zal leiden en hoe het ons bedrijf en onze businessmodellen gaat veranderen.

Jan van Megen
Country manager - Arjo Huntleigh
tno

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

Henk Geveke
Managing Director TNO Defence
sweden

Richard heeft ons op zeer energiek wijze geïnspireerd over de verbijsterende toekomst van ‘value based’ gezondheidszorg op de Zweedse ambassade in Den Haag. Heel erg bedankt daarvoor!

Andreas Rentner
Zweedse ministerie van Economische Zaken
abab

Een aanrader voor iedere ondernemer die met zijn tijd mee wil gaan of beter, die zijn tijd ver vooruit wil zijn. Zeer inspirerend.

John Verhagen
Voorzitter Hoofddirectie ABAB
vpm

Richard van Hooijdonk was de perfecte inspirator om bij iedereen een open mind te creëren! Zijn enthousiasme, positiviteit en vele tastbare feiten maken hem zeer geloofwaardig.

Tessy Erns
Voorzitter VPM
draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

Rob van Veen
Commercieel directeur, Draka
X-ICT

Het enthousiasme en de inspiratie van Richard werkte zeer aanstekelijk. Er wordt nog veel nagepraat. Hij heeft ons aan het denken gezet, het was fantastisch dat hij zijn passie met ons gedeeld heeft en de toekomst dichtbij heeft gebracht!

Gerard van der Vegte
Directeur X-ICT
Zorg-van-de-Zaak

Wat een energieke en enthousiaste spreker! Al na enkele minuten lag de zaal aan zijn lippen over de ‘toekomst van de zorg’. Met name hoe hij zelf met deze ontwikkelingen omgaat, maakte veel discussie los. Het was een perfecte dagstart van ons jaarcongres voor eigen personeel.

Angeline van Dijk
Directeur - Zorg van de Zaak