Inspirerende lezing

Trends 2030. Ben jij er klaar voor?

De wereld van morgen komt dichterbij. Met robots die herhalende en voorspelbare taken uitvoeren en sensoren en camera’s die de digitale voelsprieten vormen van onze wereld. Zelflerende algoritmen grijpen op tijd in en bieden met verbluffende snelheid de beste oplossingen. Autonome vervoerssystemen zijn straks tegen minimale kosten beschikbaar. Met 3D-printers kunnen we alles wat we nodig hebben on-the-spot uitprinten en met virtual reality kunnen we alles wat we maar willen ervaren. Maar zijn we veilig? Zijn cybercriminelen ons niet te slim af? De versnelling van de verslimming is begonnen. Ben jij er al klaar voor?

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van de deze lezing.

Robots

Robots zijn uitstekend geschikt om herhalende en voorspelbare werkzaamheden uit te voeren. En dat kunnen ze nauwkeuriger en sneller dan mensen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van productierobots tot robots die ouderen verzorgen, van securitybots tot nanobots die ons lichaam van binnenuit monitoren. Maar wat wordt de rol van de mens in de wereld van morgen?

Autonome vervoerssystemen

In de wereld van morgen vervoeren we producten en personen met autonome rijdende, vliegende en varende systemen. Slim vervoer biedt een oplossing voor files, milieuvervuiling, overbelast OV en kapitaalvernietiging. Slimme vervoerssystemen zijn straks altijd en voor iedereen tegen lage kosten beschikbaar – als onderdeel van de supply chain of voor consumenten.

Sensoren & camera’s

Sensoren en camera’s zijn de digitale voelsprieten van onze nieuwe wereld. Sensoren zijn in staat om temperatuur, beweging en vele andere omgevingsfactoren te verwerken. Camera’s kunnen herkennen en analyseren. Deze tech stelt ons in staat om veiliger, prettiger en efficiënter te leven en werken. Daarbij is het van belang dat we ook een balans vinden met betrekking tot belangrijke ethische data- en privacyvraagstukken.

3D- en 4D-printtechnologie

In de toekomst produceren intelligente printers alles wat we nodig hebben: een complete auto, een luchtpijp of hartklep, een fiets, een vrijstaand huis – zelfs voedselproducten en shape-shifting stoelen en gebouwen. 3D/4D-printtech zal verstrekkende gevolgen hebben voor fabrieken, producenten en retailers en veroorzaken een transformatie in de wereld van materialen zoals wij die kennen.

Virtual en augmented reality

De grote doorbraak van VR en AR is begonnen. Met virtual reality kunnen we bereikbare en onbereikbare werelden beleven alsof we er zelf zijn. Augmented reality zorgt voor een digitale laag over ons werkelijke leven. Hiermee kun je een reparatie efficiënt uitvoeren of digitale coaching optimaliseren. En wat zouden we straks allemaal kunnen doen met VR/AR oogimplantaten?

Biotech

De natuur maakt geweldige innovaties mogelijk. Met biologische processen maken we al jarenlang kaas en bier, bestrijden we ziektes en maken we smakelijker en gezonder voedsel. Door middel van DNA-engineering verander je biologische eigenschappen en kun je gewassen, dieren, maar ook mensen beschermen en verrijken. In de toekomst upgraden we mensen met bijzondere eigenschappen.

Quantum computing

Met quantum computing kunnen we ruim honderd miljoen keer sneller rekenen dan nu. Dit betekent een enorme boost voor bijvoorbeeld farmaceutisch onderzoek, onderzoek naar het universum, medische diagnoses en online veiligheid. Informatie waar we vroeger maanden of jaren op moesten wachten, hebben we straks in een oogwenk in handen.

Internet of Things

Met ruim 30 miljard devices die via het Internet of Things met elkaar verbonden zijn, zijn we op weg naar een wereld waarin apparaten en systemen continu met elkaar communiceren. Als gevolg van kunstmatige intelligentie en het IoT worden veel taken overgenomen, zodat we ons leven, zowel privé als op het werk, efficiënter, veiliger, prettiger en gezonder kunnen inrichten.

Kunstmatige intelligentie

Om alle data die onze zelfrijdende auto's, slimme pacemakers, nanobots, productierobots, sensoren, RFID-chips en GPS-systemen genereren om te zetten in bruikbare inzichten hebben we kunstmatige intelligentie nodig. Zelflerende algoritmen gebruiken slimme stappenplannen om met de hoogste snelheid de beste beslissingen te nemen. Zal het menselijk brein uiteindelijk overbodig worden of ligt dat wat genuanceerder?

Cybercrime

Technologie is vaak doelwit van criminelen die met cybercrime een interessant businessmodel hebben gevonden. Burgers en bedrijven krijgen steeds vaker te maken met ransomware, DDoS-aanvallen, botnets en diefstal van intellectueel eigendom. Terroristen gebruiken technologie om chaos te veroorzaken of ‘de vijand’ te verslaan. In de verkeerde handen wordt technologie een onzichtbaar wapen waarmee veel schade aangericht kan worden.

Ethiek

In veel opzichten staan ​​mensen niet langer los van technologie. Het wordt steeds belangrijker om de morele kant van technologische ontwikkelingen mee te laten wegen. We moeten filosoferen over de implicaties en rekening houden met belangrijke ethische overwegingen. We moeten onze grenzen aangeven en onze meningen uitspreken over hoe mensen en machines met elkaar zouden moeten samenwerken.

Nieuwe rollen en vaardigheden

De snel veranderende toekomst stelt ook andere eisen aan de medewerker van de toekomst. De juiste combinatie van kennis, 'skills' en 'mindset' is nodig. Passie en nieuwsgierigheid zijn nodig. Flexibiliteit en creativiteit zijn onmisbaar. Welke nieuwe skills zijn belangrijk om de organisatie van de toekomst zeker te stellen? Welke aanpak is nodig om de 'omega generatie' aan boord te krijgen?

De toekomst van leiderschap

De organisatie van de toekomst vraagt om een nieuw type leider. De manager van de toekomst stelt de ‘status quo’ ter discussie en is bereid om de oude, 20ste-eeuwse manier van leidinggeven achter zich te laten. De leider van de toekomst inspireert talent, geeft ruimte en biedt een omgeving waar de oude en nieuwe organisatie samen de beste prestaties kunnen neerzetten.

De organisatie van de toekomst

Het bedrijf van de toekomst is hyperverbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft een flexibel personeelsbestand dat snel nieuwe producten en diensten kan ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft inspirerende leiders die bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-3
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!