Inspirerende lezing

The road to recovery

op naar herstel, digitale kansen en groei

COVID-19 heeft de economie volop geraakt. Sectoren en bedrijven moeten hun businessmodellen herzien om te overleven en te groeien. Veel bedrijven uit de ‘oude economie’ zullen verdwijnen en anderen groeien sneller dan ooit tevoren. Digitalisering speelt daarbij een doorslaggevende rol. Bedrijven die innoveren herstellen sneller na een crisis of recessie. Hun opverende kracht is enorm.

Deze sessie geeft je op inspirerende wijze inzicht in de stappen die organisaties en sectoren kunnen nemen om met succes (of nog succesvoller) uit deze crisis te komen. Er komen vele onderwerpen, cases, voorbeelden en voorspellingen aan bod. Deze sessie kan worden ingezet als lezing of masterclass. Bij een masterclass gaan de deelnemers ook zelf aan de slag. Daarnaast kan de sessie worden aangepast aan jouw sector. Momenteel zijn er 10 sectoren beschikbaar. 

Lezingen

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Webinar

Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Masterclass

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideëen uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

‘A crisis is an opportunity’

Tijdens een crisis worden we vindingrijk. Belangrijke innovaties en veranderingen vonden plaats tijdens crises in het verleden. Bedrijven als Amazon en Uber gebruiken moeilijke tijden juist als voedingsbodem. Wat kunnen we hiervan leren en hoe kunnen we deze lessen toepassen op onze organisatie?

COVID-19 als inspiratiemotor

Over de negatieve aspecten van COVID-19 spreken we iedere dag. Voor organisaties zijn er echter ook veel mooie lessen te leren, die we meteen in de praktijk kunnen toepassen. Daarbij gaat het niet alleen over technologie en de versnelling van de verslimming. Ook zien we veranderingen in gedrag, communicatie en de manier waarop we creativiteit inzetten. Vele cases en voorbeelden komen voorbij.

Waar begin je?

In een veranderde periode is vaak een ‘reset’ nodig. Oude gewoontes maken plaats voor nieuwe ideeën. Een goed startpunt biedt de grootste kans op succes. Wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle verandering en met welke belemmeringen kun je nu al rekening houden? Van welke cases en voorbeelden kunnen we leren?

De toekomst bestaat al!

Veel innovaties en veranderingen mislukken vanwege onvoldoende kennis en ervaring. Wereldwijd bouwen vele bedrijven, overheden, universiteiten en startups aan de wereld van morgen. Hier ligt dan ook de sleutel voor het succes van jouw organisatie. Maar hoe ga je van start?

Digitale businessmodellen

De wereld van morgen is digitaal. We vinden daar ook nieuwe inkomstenstromen waarmee we ons bedrijfsrisico kunnen spreiden. Maar hoe ontwikkel je een digitaal businessmodel? Wat zijn de voordelen van hybride, platform- en digitale businessmodellen? Welke inspirerende voorbeelden kunnen je helpen om succesvol te worden?

De digitale organisatie

Niet alleen businessmodellen worden digitaal. Ook de organisatie zelf digitaliseert. Van finance tot productontwikkeling, van logistiek tot HRM. We gebruiken algoritmen en exponentiële technologieën om het bedrijf schaalbaar en wendbaar te maken. Welke voorbeelden en cases kunnen ons richting geven?

De kracht van ecosystemen

De wereld van morgen is ingewikkeld. Er liggen grote uitdagingen die we niet alleen kunnen oplossen. Dus maken we gebruik van een ecosysteem van externe specialisten, startups, wetenschappers, innovatieve bedrijven en universiteiten. Het succes van jouw organisatie is afhankelijk van de kwaliteit van dit ecosysteem. Hoe ontwikkel je zo’n ecosysteem en hoe pas je het toe?

De experimenterende organisatie

Organisaties moeten zich voorbereiden op snelle veranderingen en experimenteren is daarbij belangrijk. Hoe bouw je aan een wendbare organisatie, nieuw leiderschap en medewerkers met nieuwe skills, talent en verandervermogen?

Hoe krijg je iedereen mee?

Veranderen gaat over mensen. Zij zijn de sleutel tot succes of falen. Dus moeten we werken aan een mindset die hen in staat stelt om vernieuwing te accepteren. We hebben immers ideeën nodig, budget, toegang tot ICT-systemen en externe partijen. Maar hoe pak je dat aan en van welke voorbeelden kunnen we leren?

Q&A

Veranderen levert vragen op. Daarom bieden we een uitgebreide Q&A als onderdeel van de lezing of masterclass. Na de bijeenkomst kun je vragen stellen en praten we over oplossingsrichtingen voor jouw organisatie. Dus aarzel niet om die vragen te stellen die juist voor jou van belang zijn.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Onze klanten

2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.