Inspirerende lezing

De generatieve AI revolutie

Deze keynote geeft je een voorproefje van de wereld van generatieve AI

Zet je schrap voor de generative AI shake-up en ontdek hoe ChatGPT en de vele andere generatieve AI applicaties en modellen de wereld op zijn kop zetten. Generative AI heeft nu al grote gevolgen voor banen, sectoren en organisaties. Hoe gaan we met risico’s om en hoe stomen we onze organisaties klaar voor de generatieve toekomst van morgen?

Het is een inspirerende lezing met vele voorbeelden, voorspellingen en tips over hoe we in de toekomst van generatieve AI aan het stuur blijven. Ben jij er klaar voor?

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Verbluffende magie

Generatieve AI wordt onderdeel van alles. Van onze ochtendroutines tot de manier waarop onze wereld draait — het is het geheime ingrediënt dat onze economieën en onze werkplekken efficiënter maakt en zelfs ons welzijn verbetert. Bereid je voor op een hele andere kijk op AI, met verbluffende voorbeelden en concepten waar je zelfs nog nooit van hebt gedroomd.

Powerhouse van mogelijkheden

Generatieve AI geeft ons onbegrensde mogelijkheden. Deze gamechanger is als een lerende, dromende, creërende alleskunner. Het kan vergelijken, verrijken en interacteren en neemt ons mee naar een toekomst die we ons nauwelijks kunnen voorstellen. Denk aan slimme machines die ons met onze dagelijkse taken ondersteunen, zodat wij mensen onze unieke talenten kunnen gebruiken om van onze samenleving een betere plek te maken. Dat is wat generative AI voor ons kan doen.

Het creatieve potentieel

AI is grensverleggend in de wereld van creativiteit en efficiëntie — denk aan kunst, design, marketing, finance en meer. Het zet alles waarvan we dachten dat het (on)mogelijk was op zijn kop. En de opkomst van generative AI is al helemaal mindblowing. In deze keynote komen diverse voorbeelden en mogelijkheden van generative AI aan bod. Waar zal deze reis ons naartoe brengen?

Generative AI voor sectoren

Generative AI zal hele sectoren volledig opschudden. We nemen je mee op reis langs deze verschillende sectoren en laten je zien hoe dit type AI tot waanzinnige innovaties leidt. Het draait allemaal om ‘changing the game’ en het omarmen van generative AI. Onderweg maak je kennis met inspirerende voorbeelden uit allerlei bedrijfstakken.

Gevolgen voor onze banen

Generative AI komt als een wervelwind op de arbeidsmarkt af. Veel bestaande functies zullen veranderen of zelfs volledig verdwijnen. Maar er ontstaan ook mooie nieuwe rollen. Welke banen verdwijnen en hoe moeten organisaties hiermee omgaan? En wat betekent dit voor het onderwijs? Ben jij klaar voor de gen-AI-banen die de komende jaren op ons afkomen?

Economie en politiek

AI schudt de wereldeconomie flink door elkaar. Generative AI doet daar nog eens een schepje bovenop en zal de economie van morgen een enorme impuls geven. Als gevolg van de razendsnelle ontwikkelingen kan zelfs de politieke arena het niet bijhouden. Met welk plan moeten organisaties en overheden hebben om grip te krijgen op deze AI-ontwikkelingen onder controle te houden?

Ethiek en veiligheid

In deze keynote bekijken we potentiële hobbels op de weg, praten we over belangrijke kwesties als ethiek en het juiste doen, en proberen we de 'wauw'- en 'oeps'-aspecten van AI af te wegen. We praten over vangnetten, denken na over het regulering en praten over hoe we AI op het rechte pad kunnen houden. Met de juiste aanpak kunnen we ervoor zorgen dat AI voor ons werkt, niet tegen ons, en kunnen we grote 'explosies' misschien vermijden.

De autonome toekomst van generative AI

De toekomst van AI ziet er waanzinnig uit. Je kunt AI zien als een toolbox met oplossingen voor alle grote uitdagingen in de wereld — én onze persoonlijke problemen. We hebben het over AI-agents die razendsnel overal antwoorden op kunnen vinden. Deze machines hebben enorme kennisbronnen waar ze uit putten, en dit maakt ze betrouwbare adviseurs voor zowel mensen als allerlei soorten organisaties.

Hoe bereiden we ons voor?

AI zal bij ons allemaal enorme veranderingen teweegbrengen. En aangezien wij mensen degenen zijn die organisaties vormen, moeten we weten hoe we met deze veranderingen om moeten gaan. Wat zijn de beste manieren om generative AI zo in te zetten dat we er ons voordeel mee kunnen doen? En hoe kunnen managers hun teams stimuleren om verandering en frisse ideeën te omarmen? En welke skills hebben we nodig om de razendsnelle ontwikkelingen van generative AI bij te houden?

Boek deze keynote voor jouw team, organisatie en klanten.

Je ontvangt dan tevens een jaar lang updates over de toekomst van leiderschap.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!