Inspirerende lezing

De toekomst van logistiek & supply chain

De transformatie van logistiek en supply chains is begonnen. We zien nieuwe autonome vervoerssystemen en robots en algoritmen zorgen voor minder ‘waste’ en hogere opbrengst. Drones bezorgen producten binnen enkele uren nadat je op de bestelknop hebt geklikt. Zelfrijdende vrachtauto’s nemen de bevoorrading voor hun rekening en robots verzorgen het onderhoud in de magazijnen. De Uberisering van de logistiek is begonnen. Ben jij al onderdeel van de toekomst van de logistiek & supply chain?

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Smart delivery

Een wereld waarin onze pakketten worden bezorgd door onbemande vliegtuigjes en waarin slimme machines autonoom van A naar B rijden – dat is de toekomst die voor de deur staat. Binnenkort plannen en optimaliseren geavanceerde KI-platforms bezorgroutes met deep learning-algoritmen. En het duurt niet lang meer voordat drones of autonome ‘koelbox’-robots onze pakketten een paar uur na bestellen al bezorgen.

Slimme distributie faciliteiten

De zelflerende distributiecentra van de toekomst worden steeds verder geautomatiseerd. Denk aan robots die controleren of er producten zijn zoekgeraakt of verkeerd geprijsd. Maar ook sensortech, AR, computervisie, analysesoftware, wearables en het IoT – slimme technologieën die intelligente automatisering mogelijk maken. Er komen steeds meer kleinere faciliteiten dichterbij stedelijke gebieden om producten nog dezelfde dag te kunnen leveren.

Digital warehousing

De zelflerende distributiecentra van de toekomst worden steeds verder geautomatiseerd. Denk aan robots die controleren of er producten zijn zoekgeraakt of verkeerd geprijsd. Maar ook sensortech, AR, computervisie, analysesoftware, wearables en het IoT – slimme technologieën die intelligente automatisering mogelijk maken. Er komen steeds meer kleinere faciliteiten dichterbij stedelijke gebieden om producten nog dezelfde dag te kunnen leveren.

The Uberisering van logistiek

Logistieke bedrijven kunnen het zich niet veroorloven hun voertuigen leeg te laten rijden, vliegen of varen. Bij de Uberisering van de logistiek wordt computertechnologie in voertuigen ingebouwd en worden leveringen worden gecombineerd zodat transportbedrijven hun laadruimte kunnen optimaliseren en efficiënter kunnen leveren. Klanten gebruiken logistieke apps om een vervoerder te selecteren en het gehele leveringsproces te volgen.

Ethiek

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Nieuwe banen en vaardigheden

Dankzij de toenemende automatisering in day-to-day logistiek en SCM-operaties is er behoefte aan hoogopgeleide professionals om deze geavanceerde geautomatiseerde processen te beheren. Denk daarbij aan operationele analisten, onderhoudsmedewerkers en ICT-deskundigen. Naast het inhuren van lokale experts zullen veel bestaande medewerkers bij- of omgeschoold moeten worden.

De toekomst van leiderschap

De organisatie van de toekomst vraagt om een nieuw soort leider die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

De organisatie van de toekomst

De organisatie van de toekomst is hyperverbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het maakt gebruik van slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft een flexibel personeelsbestand dat snel nieuwe producten, diensten of processen kan ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke leiders die inspireren en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.
2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
2100-1
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Download ons gratis E-book

De toekomst van logistiek

De toekomst van logistiek & supply chain management

Klanten vragen om kortere doorlooptijden, lagere prijzen en frequentere, kleinere leveringen. En de kosten van fouten, inefficiëntie en gemiste deadlines nemen toe naarmate de concurrentie toeneemt. Hoe passen logistiek en SCM zich aan?

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!