INSPIRERENDE LEZING

De Toekomst van de Gezondheidszorg

Hoe ziet onze zorg er in 2030 uit? Zonder huisarts en algemeen ziekenhuis? Hoe zorgt predictive healthcare voor een efficiënte en betaalbare zorg? Worden we 130? Wat kunnen we verwachten van biotech en nanotech? Ben jij er klaar voor?

De toekomst van de zorg is interessant voor iedereen die van het leven houdt. De technologische ontwikkelingen binnen de zorg zijn misschien wel de meest vooruitstrevende. Telemedicine. Wearables. Implants die de gevolgen van epilepsie en alzheimer laten verdwijnen en bioprinters die organen kunnen uitprinten.  De elektronische pil die weet hoe het met je gaat en persoonlijke medicijnen uit een 3D printer. Klaar terwijl je wacht. Of wat dacht je van DNA manipulatie, zorgrobots en robots die met uiterste precisie kunnen opereren. De toekomst van de zorg is zo interessant, dat je ‘m niet wil missen.

Download ons gratis e-book

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de lezing

3D_bioprinter_ear-1-1024x768

Bioprinters

Het bioprinten van levend weefsel en organen zoals levers, harten, kraakbeen en vet kan oplossingen bieden voor een groot aantal ziekten en verwondingen en zelfs voor het huidige donororgaantekort. Het printen van menselijke stamcellen, in combinatie met 3D-bioprinting, maakt een snelle ontwikkeling van regeneratieve medicijnen en betere chirurgie mogelijk en ontketent een ware revolutie in de gezondheidszorg.
Neurotech-1

Neurotech

Neurotechnologie richt zich, door middel van hersen-computer-interfaces, op de interactie tussen menselijke hersenen en computers. Hiermee kan hersenactiviteit direct gemeten worden en kunnen elektrische signalen omgezet worden naar een taal die een computer of een ander mens kan begrijpen. Met neurotech kunnen blinden weer zien en mensen met verlammingen weer lopen. De technologie stelt ons ook al in staat om machines met onze gedachten te besturen.
neurotech

Biotech

Met biotechnologie veranderen we biologie als het ware in complexe technologie waarmee we het leven zelf kunnen manipuleren. Wetenschappers doen dit door innovatieve nanotechnologie te koppelen aan de beste kwantumcomputers en de laatste ontwikkelingen in de chemie en biologie. Biotechnologie maakt gebruik van planten, dieren en bacteriën voor de ontwikkeling van voedsel, medicijnen en nieuwe materialen.
telemedicine

Telegeneeskunde

Het dynamische domein van de telegeneeskunde ontwikkelt zich snel en er zijn al talloze mobiele gezondheidsapps en nieuwe medische apparaten op de markt waarmee consumenten hun vitale statistieken, bloeddruk, hartslag en bloedsuikerspiegel kunnen meten en zelfs oorinfecties kunnen diagnosticeren. Deze informatie kunnen ze op afstand met medische specialisten delen. Zo kunnen patiënten informatie verzamelen voor medische diagnoses zonder dat ze naar het spreekuur hoeven. Telegeneeskunde behoort steeds vaker, en voor steeds meer patiënten en zorginstellingen, tot de mogelijkheden.
Kunstmatige-intelligentie-14

Kunstmatige intelligentie

Supercomputers als IBM's Watson stellen medische professionals in staat om met realtime klinische en medische informatie diagnoses te stellen en behandelingsplannen te formuleren. Met behulp van kunstmatige intelligentie, 3D beeldvormingstechnologie en patroonherkenning kunnen medische professionals chronische aandoeningen veel sneller diagnosticeren en het zal niet lang duren voordat artsen ziekten kunnen behandelen voordat deze de kans hebben zich te manifesteren.
robotic_surgery_table

Robots

Ook in de zorg vindt steeds meer automatisering plaats. Robotica stelt chirurgen in staat om gecompliceerde, minimaal invasieve ingrepen uit te voeren die nauwkeuriger zijn dan conventionele operaties. Robotchirurgie wordt al op grote schaal toegepast, waaronder in de gynaecologie, urologie en tijdens complexe procedures als hartklepoperaties. Andere type robots worden in de zorg ingezet om medicijnen te verstrekken, maaltijden te bereiden, bedden te verschonen, de was te doen of afval te verwijderen.
wearables

Wearables

Consumenten maken steeds meer gebruik van wearables. Deze gadgets kunnen vrijwel alles meten; van fysieke activiteit tot slaappatronen, ademhaling, bloedglucosespiegels, blootstelling aan zonlicht en hartslag. Wearables stellen medische professionals in staat om hun patiënten op afstand te monitoren. Tevens geeft de technologie patiënten meer controle over hun eigen gezondheid.
Implants

Implantaten

Exponentiële ontwikkelingen in de medische technologie stellen ons in staat om bijna elk onderdeel van het menselijk lichaam - de maag, de nieren, het hart, de longen, spieren, huid, ledematen, oren en ogen - te herstellen, vervangen of verbeteren. Dit is inmiddels echte wetenschap in plaats van alleen sciencefiction. In de toekomst bevat elk menselijk lichaam minstens één of meerdere technologisch- of mechanisch gemanipuleerde onderdelen.
bedrijfvandetoekomst-700x450

Het bedrijf van de toekomst

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

Deze bedrijven gingen je voor

Google
Unilever
ING
Rabobank
postnl
ABN AMRO
Ahold
ziggo
Canon
KPN
Schiphol
defensie

TOPSPREKER, TRENDWATCHER EN FUTURIST

Richard van Hooijdonk

Topspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk biedt inspirerende lezingen over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen. Ruim 420.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies in binnen- en buitenland. Bekend van RTL, BNR, VARA/BNN en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit.

0
Gemiddelde Beoordeling
0
Bezoekers
0 +
Lezingen

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792

Optredens

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

Wat vonden anderen van deze lezing?

luchtmacht

Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Alexander Schnitger
Luitenant- Generaal Koninklijke Landmacht
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

Jan Struijs
Politie
Roelof-Hemmen

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen
Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio
douane

Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.

Alex Drost
Douane Belastingdienst
deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

Patrick Steemers
Partner Deloitte
stedin

99% was laaiend enthousiast en 1% zeer enthousiast :)! Je hebt wat los gemaakt binnen de club, heel goed!

Joost Gulden
Hoofd Inkoop Stedin
atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

Rob Pols
CEO Atos
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutions Heineken
matrix

Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Thanks Richard, dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.

Arjan van Dijk
Commercieel Directeur Matrix Fitness Benelux
thales

Richard heeft ons geïnspireerd en tot nadenken aangezet door zijn ‘eigen wijze’ van presenteren, Gekenmerkt door humor en interactie geeft hij mensen energie, bevordert creativiteit en zet aan tot denken in opportunities.”

Marcel Grisnigt
Vice Presiditent Thales
deltares

Een spetterende kick-off van onze “heisessie”. Met veel voorbeelden laat hij zien welke omslag nodig is om mee te gaan met de technologische ontwikkelingen. De presentatie heeft de rest van de dag veel discussies opgeleverd en ideeën voor vervolg acties.

Gerard Blom
General manager Deltares
deheus

Na afloop was iedereen laaiend enthousiast. Niet alleen door de geschetste generieke trends, maar ook door de vertaalslag die was gemaakt naar de agrarische branche en veehouderij, de markt waarin De Heus actief is.

Joost Belt
Global Director – De Heus
sigmax

Richard weet de nieuwe ontwikkelingen op bevlogen wijze te duiden en ook de impact ervan te schetsen. Onze bezoekers werden uitgedaagd en gingen geïnspireerd naar huis. Richard, bedankt voor een spannende en ‘verwonderbaarlijke’ presentatie!

Leo van den Ende
CEO Sigmax
mtt

Een geweldig verhaal, interactief, onderbouwd met vele feiten en anekdotes heeft hij ons overtuigd.

Peter Zoeteman
Managing Director, Maritime Technology
ArjoHuntleigh

Richard is zeer interessant en een echte visionair. Hij brengt de toekomst zo dichtbij, dan je hem bijna kunt voelen. We vonden het interessant waar technologie toe zal leiden en hoe het ons bedrijf en onze businessmodellen gaat veranderen.

Jan van Megen
Country manager - Arjo Huntleigh
tno

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

Henk Geveke
Managing Director TNO Defence
sweden

Richard heeft ons op zeer energiek wijze geïnspireerd over de verbijsterende toekomst van ‘value based’ gezondheidszorg op de Zweedse ambassade in Den Haag. Heel erg bedankt daarvoor!

Andreas Rentner
Zweedse ministerie van Economische Zaken
abab

Een aanrader voor iedere ondernemer die met zijn tijd mee wil gaan of beter, die zijn tijd ver vooruit wil zijn. Zeer inspirerend.

John Verhagen
Voorzitter Hoofddirectie ABAB
vpm

Richard van Hooijdonk was de perfecte inspirator om bij iedereen een open mind te creëren! Zijn enthousiasme, positiviteit en vele tastbare feiten maken hem zeer geloofwaardig.

Tessy Erns
Voorzitter VPM
draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

Rob van Veen
Commercieel directeur, Draka
X-ICT

Het enthousiasme en de inspiratie van Richard werkte zeer aanstekelijk. Er wordt nog veel nagepraat. Hij heeft ons aan het denken gezet, het was fantastisch dat hij zijn passie met ons gedeeld heeft en de toekomst dichtbij heeft gebracht!

Gerard van der Vegte
Directeur X-ICT
Zorg-van-de-Zaak

Wat een energieke en enthousiaste spreker! Al na enkele minuten lag de zaal aan zijn lippen over de ‘toekomst van de zorg’. Met name hoe hij zelf met deze ontwikkelingen omgaat, maakte veel discussie los. Het was een perfecte dagstart van ons jaarcongres voor eigen personeel.

Angeline van Dijk
Directeur - Zorg van de Zaak