Inspirerende lezing

Welcome to the future: de nieuwe realiteit

COVID-19 heeft de wereld structureel veranderd. We zijn in een zware recessie beland. Om deze recessie goed door te komen, hebben we nieuwe spelregels nodig. Organisaties en bedrijven moeten zich sneller aanpassen dan ooit. Het managen van onzekerheid wordt een belangrijke skill, maar hoe doe je dat? Wat voor voor organisatie heb je nodig om deze klus te klaren? Wat is de ‘magic’ van digitale businessmodellen in tijden van crisis? Op welke manier kun je het businessmodel kantelen, zodat de winst van deze crisis jouw kant op rolt? En hoe stuur je zo’n operatie aan? Hoe ziet de leider eruit die de organisatie klaarmaakt voor een mooie toekomst?

Lezingen

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Webinar

Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Masterclass

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideeën uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

De magie van een crisis of recessie

Wat hebben we geleerd van de crash in 1987, de dotcom-crisis, 9/11 en de financiële crisis van 2008?

Wat heeft de corona-crisis ons gebracht?

Hoe veranderen organisaties, sectoren, scholen en de gezondheidszorg als gevolg van corona? Enkele interessante voorbeelden: Amex, Zoom, scholen en vele anderen.

De toekomst na COVID-19

We zijn in ijltempo op weg naar de wereld van morgen en bedrijfstakken zullen voor altijd veranderen. Van luchtvaartmaatschappijen tot virtual reality, van retail tot platform retail, het einde van transport en logistiek, en verschillende andere voorbeelden (hotels & restaurants).

Onzekerheid als basis voor verandering

Successful startups and innovations that have emerged during a crisis – what were their success factors, and how can we learn from them? Our mindset during a recession – how do we make sense of the events in times of crisis or recession?

De versnelling van de verandering

Er komt een ingrijpende en razendsnelle verandering aan. Wat zijn de tien meest opwindende trends die we onderweg naar 2030 tegenkomen en wat is hun impact? 5G, satellieten, zelfrijdende auto's, drones, IoT, KI en quantum computing – wat zijn de effecten van deze technologieën op welvaart en geluk? Inspirerende voorbeelden uit verschillende sectoren.

Digitale businessmodellen (voor uitdagende tijden)

Sneller, gemakkelijker, goedkoper en winstgevender. Hoe kunnen nieuwe bedrijfsmodellen helpen om in moeilijke tijden toch succesvol te zijn? Wat zijn de voordelen van hybride, platform- en digitale bedrijfsmodellen? Welke inspirerende voorbeelden kunnen je helpen het hoofd boven water te houden?

Nieuwe skills

De snel veranderende toekomst stelt ook andere eisen aan de medewerker van de toekomst. De juiste combinatie van kennis, 'skills' en 'mindset' is nodig. Passie en nieuwsgierigheid zijn nodig. Flexibiliteit en creativiteit zijn onmisbaar. Welke nieuwe skills zijn belangrijk om de organisatie van de toekomst zeker te stellen? Welke aanpak is nodig om de 'omega generatie' aan boord te krijgen?

De toekomst van leiderschap

Leiders sturen organisaties naar waar snelle verandering nodig is. Welke vaardigheden zijn belangrijk voor de leiders van morgen? We nemen een kijkje in de leiderschapskeukens van startups, technologiebedrijven en veranderende organisaties.

De organisatie van de toekomst

Een organisatie die zich snel kan aanpassen aan de wereld van morgen, hoe ziet die eruit? Bij de hyperverbonden, experimentele organisatie draait alles om 21e-eeuwse vaardigheden, inspirerende ecosystemen, virtuele organisaties, special forces en het managen van onzekerheid.

Future you!

Future you! Wat kun je doen om je organisatie aan te passen aan de snelle veranderingen die ons te wachten staan? Hoe krijg je nieuwe ideeën, hoe inspireer je anderen? Hoe kun je een mindset ontwikkelen die voorbereid is op de wereld van morgen? We delen enkele voorbeelden uit verschillende sectoren.
Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

“Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent”, zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Onze klanten

2100
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Manfred Graf
DIRECTOR- GENERAL EC
heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Maarten Buikhuisen
CEO GLOBAL SOLUTIONS
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Jan Struijs
COMMANDANT NEDERLANDSE POLITIE
deloitte-logo.png
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers
PARTNER DELOITTE
2100-2
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Rob Pols
CEO ATOS
2100-2
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitger
LIEUTENANT-GENERAL ROYAL AIRFORCE
2100-3
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Arjan van Dijk
DIRECTOR
2100-4
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Alex Drost
DIRECTOR DUTCH CUSTOMS

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis e-books voor 13 sectoren

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Optredens

Hieronder vindt u enkele video’s van diverse optredens en interviews. Meer video’s kunt u hier bekijken.