Inspirerende masterclass voor managers

AI in de praktijk: laat AI voor jouw organisatie werken

AI, oftewel kunstmatige intelligentie, is hot. Maar wat houdt het eigenlijk in en hoe kun je als organisatie van deze veelbelovende ontwikkelingen profiteren? Tijdens deze inspirerende masterclass nemen we je mee op een reis door de wereld van kunstmatige intelligentie. Je krijgt uitleg en uitdagende voorspellingen, maar ook concrete voorbeelden en stappenplannen die op jouw organisatie of sector zijn afgestemd. Na deze masterclass ben je volledig op de hoogte van het ‘hoe’ en ‘waarom’ van AI en goed voorbereid om jouw organisatie naar de toekomst te begeleiden. Ben jij er klaar voor?

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen van de deze masterclass.

1. Wat houdt AI precies in?

Wat is AI, hoe is het begonnen en waar staan we nu? Er bestaan verschillende soorten AI, waaronder generative AI. Maar wat is het verschil tussen al deze vormen? Wat heb je eraan om dat onderscheid te maken? En welke recente ontwikkelingen zijn interessant om te volgen?

2. De impact van AI op diverse sectoren

AI wordt al in talloze sectoren toegepast. Welke impact heeft dit tot dusver gehad en wat zijn de meest indrukwekkende voorbeelden? Hoe ziet de toekomst met AI eruit? Wat kunnen we verwachten, waar liggen de kansen en waar moeten we op voorbereid zijn?

3. Hoe wordt AI binnen organisaties geïmplementeerd?

Welke bedrijfsprocessen lenen zich voor (generative) AI? Wat betekent AI voor productontwikkeling, marketing, verkoop, klantenservice, financiën, juridische zaken, HRM en andere afdelingen? Wat zijn de voordelen? Leer van de actuele toepassingen van AI in verschillende bedrijfsprocessen.

4. Hoe kun je AI binnen jouw organisatie toepassen?

Tijdens dit onderdeel van de masterclass ontdek je hoe je AI succesvol binnen jouw sector of vakgebied kunt implementeren. Ons team van researchers, trendwatchers en futuristen vindt en presenteert voorbeelden die voor jouw organisatie relevant zijn. We spreken met (internationale) specialisten en organisaties in jouw sector en aangrenzende of relevante vakgebieden die al gebruikmaken van AI. Ook nemen we je mee in de analyse van casuïstiek en identificeren we de kansen.

5. Het belang van menselijke samenwerking met AI

Mensen blijven in allerlei organisatieprocessen een unieke, essentiële en onvervangbare rol spelen. Maar welke rol is dat? En hoe kunnen we menselijke intelligentie met AI-technologieën combineren? Hoe kunnen we van de unieke vaardigheden van AI profiteren om de mens te laten floreren én betere resultaten te behalen?

6. Ethische overwegingen bij het gebruik van AI

Als je besluit om AI binnen je organisatie toe te passen, is het belangrijk dat je je van mogelijke ethische dilemma's bewust bent. Welke dilemma's kun je verwachten en hoe kun je deze ethische risico's managen? We gaan in gesprek aan de hand van voorbeelden van organisaties die AI al gebruiken. Je leert van de wijze waarop zij deze risico's hebben aangepakt en AI in hun bedrijfsprocessen hebben geïntegreerd.

7. Het stappenplan voor een succesvolle implementatie van AI

De implementatie van AI heeft impact op alle aspecten van een organisatie, waaronder medewerkers, klanten en relaties. Een goed doordacht plan, waarin je je stakeholders in beeld brengt, de impact benoemt en passende stappen ontwikkelt, is daarom essentieel. Hoe ziet zo'n plan eruit en hoe kun je een aanpak ontwikkelen die geschikt is voor jouw organisatie? Hoe identificeer je welke kennis nodig is om medewerkers en organisaties te trainen? In deze masterclass leg je de basis voor jouw plan.

8. Vragen en antwoorden

Een belangrijk onderdeel van de masterclass is de ruimte voor een Q&A. Hier krijgen de deelnemers de kans om al hun vragen te stellen, eigen twijfels te onderzoeken en te ontdekken welke (rand)voorwaarden in hun organisatie belangrijk zijn. Vanzelfsprekend vindt deze sessie plaats in een ontspannen setting waarin alles besproken kan worden. De Q&A biedt context en rust en creëert overzicht en inzicht voor medewerkers en managers.

9. Workshop (vervolgoptie)

De workshop biedt een uitstekende gelegenheid om de informatie gezamenlijk te verwerken en tot een gedeeld actieplan te komen. Doordat de informatie nog vers in het geheugen zit, kunnen — in dialoog — concrete plannen, denkrichtingen, oplossingen en draagvlak direct gecreëerd worden. Het groepseffect van een workshop draagt positief bij aan het veranderingsproces dat hierna op gang moet komen en levert een mooi startpunt op voor dit proces. Tijdens de workshop staan onze medewerkers van Trendforce.one klaar om te inspireren, te coachen en je te begeleiden naar een toekomst waarin AI voor jullie werkt.

Schrijf je in voor deze Inspirerende masterclass voor managers

Sign up for this Inspiring masterclass for managers

Ik ben geïnteresseerd in een Masterclass!

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.